Maken gaming crypto een comeback? Axie infinity ontwaakt

Louise de Graaf


Metaverse en gamefi tokens waren tijdens vorige bullrun een van de grootste winnaars. Vooral Axie Infinity (AXS) stal in 2021 de show en steeg binnen vier maanden van $5 naar een piek van ruim $160. Daar is weinig meer van over en eerder deze maand handelde AXS iets boven de $4.

Vandaag zitten metaverse tokens weer in de lift en de koersen van deze projecten stijgen hard. AXS heeft sinds vorige week al een stijging van bijna 50% gemaakt en tikte vandaag voor het eerst sinds begin augustus de $6 aan.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

GameFi crypto leeft op

De gaming sector is een van de meest toonaangevende sectoren als het gaat om crypto adoptie. Veel games maken gebruik van crypto en blockchain, en Axie Infinity loopt hierbij voorop. 

Niet alleen de koers van AXS is reden tot optimisme voor de gamefi sector. Er is namelijk niet enkel sprake van een spillover effect vanuit de rest van de crypto markt. Axie Infinity trekt de afgelopen weken gestaag nieuwe spelers aan. 

Op 15 oktober registreerde Axie Infinity 173 actieve wallets. Op zondag stond dit aantal op 484 adressen, het hoogste aantal in ruim drie maanden tijd. Axie Infinity trekt dus niet alleen meer investeerders aan, maar ook nieuwe spelers.

Wat gamefi platformen zoals Axie Infinity interessant maken is het ‘play to earn’ concept. Spelers kunnen crypto verdienen door te spelen. Bij Axie Infinity worden de beloningen uitgekeerd in de Smooth Love Potion (SLP) token.

Axie Infinity gamers maken winst

Als gevolg van de AXS koersstijging steeg ook de waarde van SLP, en fors. SLP steeg namelijk met ongeveer 100 procent afgelopen week. Hiermee steeg ook de ongerealiseerde winst van SLP bezitters rap. Sterker nog: de winsten van Axie Infinity spelers stegen hiermee naar het hoogste niveau in 20 maanden tijd.

Kortom, de groei van Axie Infinity is een indicatie van een wederopstanding van de gamefi sector. Hoewel de crypto markt links en rechts in de lift zit is, lijkt de opmars van Axie Infinity en andere gamefi projecten niet enkel speculatie te zijn.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment