Legendarische shiba inu achter Dogecoin krijgt bijzonder eerbetoon

Louise de Graaf


Japan staat aan de vooravond van een speciaal eerbetoon aan de legendarische Japanse shiba inu-hond ‘Kabosu’. Deze wereldwijd geliefde hond stond aan de wieg van verschillende beroemde memes en is het symbool van de dogecoin (DOGE) cryptocurrency.

De beroemde hond krijgt in Japan een bronzen standbeeld, gefinancierd door de DOGE gemeenschap. De onthulling van dit standbeeld zal naar verwachting plaatsvinden in het begin van november dit jaar.

Beroemde shiba inu doge krijgt standbeeld

Kabosu, het gezicht van de doge-gemeenschap, genoot op 2 november 2022 zijn zeventiende verjaardag. Op diezelfde dag lanceerde er een bijzonder crowdfunding initiatief met als doel de oprichting van een bronzen standbeeld van de beroemde hond.

De crowdfunding werd in gang gezet met een aanvankelijk doel van $42.069. Verbazingwekkend genoeg werd dit doel al binnen 72 uur behaald. De marktschommelingen als gevolg van de ineenstorting van de cryptobeurs FTX gooide echter roet in het eten van de DOGE-achterban.

Door het faillissement van FTX daalde de waarde van de ingezamelde donaties faliekant onder het doel. Dit weerhield de doge-gemeenschap echter niet om het initiatief te blijven steunen. De teller staat inmiddels weer op $38.000 aan crypto donaties.

Dogecoin community haalt crypto op voor standbeeld

Het project werd in gang gezet door de Dogecoin Foundation, Own The Doge en de eigenaar van Kabosu, Atsuko Sato. In een staat van opwinding deelde een bestuurslid van de Dogecoin Foundation dat Kabosu talloze harten heeft laten lachen en zei:

“Het is geweldig om te zien dat deze lang gekoesterde droom van de Doge gemeenschap eindelijk wordt gerealiseerd. Kabosu heeft zoveel gelach en goodwill geïnspireerd.”

Volgens de foundation zal de wereldwijde doge-gemeenschap zich verenigen in het creëren van een symbool van vreugde en positiviteit. De crowdfunding eindigt op 6 december wat tevens de negende verjaardag is van de memecoin DOGE.

Deze beroemde shiba inu-hond wordt vaak verward met Balltze. Kabosu staat bekend om haar sterke en krachtige uitstraling, terwijl Balltze wordt gekenmerkt door zijn vrolijke en opgewekte karakter. Beide honden speelden een fundamentele rol bij de oprichting van de memecoin DOGE in 2013. Helaas is Balltze in augustus van dit jaar overleden.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment