Komst Bitcoin ETF in 2024 niet zo zeker als gedacht, CEO ziet hobbels

Louise de Graaf


In de wereld van cryptocurrency bestaat er een groeiende hype omtrent bitcoin (BTC) beursfondsen (ETF’s). Deze beleggingsproducten, bedoeld om investeren in bitcoin toegankelijker te maken, trekken veel aandacht. Echter, terwijl het optimisme nu groot is, zijn er ook kritische geluiden te horen.

Een van deze geluiden komt van de CEO van BitGo, Mike Belshe, die recentelijk zijn inzichten deelde in een interview met Bloomberg.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Waarom bitcoin beursfondsen mogelijk worden afgewezen

In het interview met Bloomberg benadrukt Belshe dat “het heel waarschijnlijk is dat we nog een ronde van ETF-afwijzingen zullen zien, voordat we het positieve nieuws krijgen.” De CEO van BitGo, een bedrijf in digitale asset beveiliging en custody, ziet problemen bij de huidige inrichting van de fondsen.

De huidige marktstructuur en regelgevende eisen rondom bitcoin ETF’s zou niet voldoende zijn. Hij wijst op het belang van een scheiding tussen beurs- en bewaardiensten, zoals geëist door SEC-voorzitter Gary Gensler: “Je moet beurzen scheiden van bewaring… de CFTC-marktstructuur is al op deze manier ingericht, en de aandelenmarkten ook.”

Dubbelrol crypto exchanges een probleem

De CEO uitte daarbij zijn zorgen over exchanges zoals Coinbase, die zowel exchange- als custodydiensten aanbieden:

“Coinbase, terwijl ik absoluut niet wil suggereren dat zij een FTX zijn, neemt ook soortgelijke rollen op zich.”

Coinbase is een van de partijen waar de grote ETF-aanbieders mee samenwerken om bitcoin beursfondsen te lanceren.

Hij benadrukt de risico’s die gepaard gaan met deze gecombineerde functies en hoe dit de goedkeuring van bitcoin ETF’s door de SEC zou kunnen beïnvloeden: “De SEC zou heel goed terug kunnen komen en zeggen: ‘Nee, je moet deze dingen volledig scheiden voordat we verder kunnen gaan.’”

Ondanks de genoemde uitdagingen blijft de CEO van BitGo optimistisch. Hij benadrukt de aanwezigheid van oplossingen, zoals gespecialiseerde crypto custodians die zich uitsluitend richten op bewaardiensten, waaronder zijn eigen bedrijf BitGo.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment