Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant

Louise de Graaf


In de wereld van crypto is de goedkeuring van Exchange-Traded Funds (ETF’s) altijd een belangrijk onderwerp geweest. Het opent de deur naar institutionele investeringen en vergroot de legitimiteit van digitale activa. Recentelijk heeft JPMorgan, een van ’s werelds grootste financiële instellingen, zijn inzichten gedeeld over de mogelijke goedkeuring van een Ethereum ETF. Volgens hen is er een 50 procent kans dat dit binnenkort realiteit wordt.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Kansen voor Ethereum ETF lancering 50/50 in mei

De bankgigant heeft laten weten de kansen somber in te zien als het gaat om een EFF voor ethereum (ETH). Het beursgenoteerde fonds staat al langere tijd in de schijnwerpers sinds de lancering van de Bitcoin ETF begin dit jaar.

De analisten van JPMorgan zien de kansen 50/50 in voor de lancering in mei. Een (voorlopige) afkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) sluiten zij dan ook zeker niet uit. De SEC, bekend als de financiële toezichthouder, liet eerder nog de beslissing voor de goedkeuring van het beursgenoteerde fonds uitstellen.

Het Amerikaanse JPMorgan bracht onlangs een rapport uit ter ondersteuning van de voorspelling.

“Naar onze mening is het recente nieuws dat de SEC onderzoek doet naar bedrijven die geassocieerd zijn met de Ethereum Foundation ook in lijn met de opvatting dat er niet meer dan een 50% kans is op goedkeuring van een Ethereum ETF tegen mei”, aldus het rapport.

SEC zal Ethereum ETF goedkeuren na rechtszaak

Eerder liet analist Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan nog weten dat de SEC sowieso de ETF voor ethereum goed moet keuren. Dit omdat er volgens hem nog in mei een rechtszaak plaats zal vinden mocht de SEC de ETF afkeuren. Deze rechtszaak zal de financiële waakhond dan verliezen, voorspelt hij. Vorige week kwam Panigirtzoglou met onderstaand statement:

“Wij zijn van mening dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de SEC uiteindelijk deze rechtszaak verliest (vergelijkbaar met wat er vorig jaar gebeurde met de juridische strijd tegen Grayscale en Ripple), wat betekent dat de SEC uiteindelijk spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren (maar niet zo snel als mei).”

JPMorgan is niet de enige financiële speler die de kans op een Ethereum ETF vrij laag inschat. Ook vermogensbeheerder VanEck sluit zich bij die prognose aan. Zij zien een soortgelijke situatie in het verschiet als bij de bitcoin fondsen. CEO Jan van Eck liet het volgende weten:

“De gang van zaken in het juridische proces is dat de toezichthouders feedback geven op je aanvraag, en dat is weken aan de gang geweest voor de bitcoin-ETF’s — en nu, wat ethereum betreft, kun je een speld horen vallen.”


Post Views: 24Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment