Kan de bitcoin koers naaar 43.000 euro stijgen?

Louise de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) is als een raket gestegen de afgelopen week. Er heerst een flinke portie optimisme gerelateerd aan de komst van een beursgenoteerd fonds voor bitcoin dankzij enkele noemenswaardige ontwikkelingen. De bitcoin koers heeft velen uit het crypto-land weten te verbazen, maar er zit wellicht nog meer aan te komen. Een bekende crypto-analist stelt namelijk dat een prijsstijging voor komende maand tot boven de 45.000 dollar binnen de mogelijkheden behoort.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin ETF ontwikkelingen en recente prijsstijging

Allereerst een korte recap van de recente koersbeweging en de onderliggende redenen. De mogelijke komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten houdt al meerdere maanden de gemoederen bezig in de crypto-wereld, maar het vertrouwen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dit keer groen licht zal verkondigen is de afgelopen week significant gestegen.

BlackRock is de grootste financiële reus die momenteel in de race zit voor een bitcoin beursfonds. In de voorbereiding op een mogelijke lancering heeft de Wall Street-gigant deze week een zogenoemde CUSIP-code verkregen waardoor het deze maand al kan beginnen met het plaatsen van startkapitaal in het beursfonds. Als gevolg zou BlackRock kunnen starten met bitcoin kopen.

Ook werd de ticker van het fonds van BlackRock (IBTC) op de website van de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) gespot. Beide ontwikkelingen hebben de hype omtrent de mogelijke komst laten exploderen en de koers tot een jaarlijkse piek van ongeveer 35.300 dollar laten stijgen.

Het vorige jaarlijkse hoogtepunt van nipt onder de 32.000 dollar is ruimschoots overschreden dankzij de voorbereidende ontwikkelingen van ’s werelds grootste vermogensbeheerder.

Advertisement

Bitcoin naar ‘cycle mid-top’?

Als het aan CryptoCon ligt, een bekende analist op X, zal bitcoin de komende weken alleen nog maar verder exploderen. In een recent bericht op X geeft hij aan dat bitcoin op weg lijkt te zijn richting de zogenoemde ‘cycle mid-top’ van om en nabij de 45.500 dollar.

In het verleden heeft bitcoin iedere keer een soortgelijke piek, in de context van Fibonacci niveaus, bereikt nadat het uit zijn bearmarkt was gekropen. Fibonacci-niveaus zijn technische analysehulpmiddelen die potentiële steun- en weerstandsniveaus identificeren op basis van de Fibonacci-reeks. Vanaf het dieptepunt van de bearmarkt worden er vijf verschillende fases aangegeven, waarvan we ons nu in fase 4 bevinden.

CryptoCon stelt dat we, gebaseerd op historische data, ergens in november de cycle mid-top kunnen bereiken. De grote obstakel in deze analyse is 36.400 dollar. Mocht de koers hier doorheen breken, dan zou volgens hem de weg vrij liggen tot het koersdoel van 45.500 dollar.

Voor investeerders en handelaren is het belangrijk om te beseffen dat dit een visie van een enkele analist betreft. Zoals altijd zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Desalniettemin is het een interessante analyse waarvan de komende weken het succes ervan zullen bepalen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment