Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging

Louise de Graaf


Het geduld van cardano (ADA) investeerders wordt flink op de proef gesteld. De donkere wolken hangen al geruime tijd over de koers van de populaire altcoin. Terwijl bitcoin (BTC) al zijn prijsrecord van 2021 heeft verbroken, is cardano hier nog mijlenver van verwijderd. Twee bekende crypto-analisten schudden elkaar nu echter de hand, en denken dat een mooie prijsstijging nabij is voor cardano.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

75% stijging voor cardano?

We beginnen met de populaire crypto-analist Ali Martinez. Afgelopen vrijdag wees hij zijn bijna 60 duizend X-volgers erop dat de koers een indrukwekkende rally zou kunnen doormaken, gebaseerd op een cruciale indicator.

Hij merkte op dat de zogenoemde Market Value to Realized Value (MVRV) tot onder de -22 procent is gedaald, wat de laatste keer een enorme koersexplosie tot gevolg had.

De MVRV-ratio vergelijkt de marktwaarde, de koers vermenigvuldigt met het aantal munten in omloop, de met de gerealiseerde waarde, de som van de prijzen waarvoor elke munt voor het laatst verplaatst is op de blockchain.

De analist schrijft dat de laatste keer dat de MVRV-ratio onder de -22 procent terechtkwam, de cardano koers met 75 procent de lucht in schoot.

Het mag duidelijk zijn dat dit allesbehalve een garantie biedt voor het toekomstige prijsverloop van cardano. Mocht de geschiedenis in herhaling treden, zou dat een stijging tot zo’n 0,90 dollar betekenen. De laatste keer dat de koers op dit niveau stond, was begin mei 2022.

Belangrijke ondersteuning voor cardano

Ook crypto-analist Trend Rider, met ruim 19 duizend volgers op socialmediaplatform X, voorziet een soortgelijk scenario. Vrijdag liet hij zijn volgers weten te anticiperen op een grote koerssprong tot vlak boven de 1 dollar. Naar zijn mening zou cardano de komende 1 tot 3 maanden deze magische grens weer kunnen veroveren. Een belangrijke voorwaarde is echter dat de koers boven grofweg 0,44 dollar weet stand te houden. Op het moment van schrijven komt de koers uit op ongeveer 0,51 dollar.

Men zou kunnen beargumenten dat cardano al sinds september 2021 in een bearmarkt verkeert. Vorige maand, toen bitcoin tot boven de 70.000 dollar uitsteeg, bereikte cardano echter wel een piek van grofweg 0,80 dollar. Met een in 2021 behaalde all-time high van 3,10 dollar biedt dit echter nog allesbehalve reden om feest te vieren.

Cardano is daarentegen geen uitzondering in de cryptomarkt. De meeste altcoins staan nog kilometers van hun respectievelijke pieken verwijderd. In het verleden begonnen altcoins pas echt gas te geven na de Bitcoin halving, wat hoop biedt voor de Cardano-gemeenschap.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment