Kan cardano een 100x doen in de komende bullmarkt?

Louise de Graaf


In deze video onderzoek ik of het mogelijk is dat cardano (ADA) keer 100 kan gaan. De cijfers en data geven ons dan een plaatje waarmee we een goede indicatie kunnen geven over de uitkomst van deze vraagstelling.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders met crypto krijgen €60 goud gratis

Over de Cardano blockchain en crypto

Cardano is een layer 1 blockchain dat zich een derde generatie blockchain noemt. De bijbehorende cryptocurrency is ADA. De eerste generatie blockchain is Bitcoin (BTC), de tweede Ethereum (ETH). Het consensusmechanisme om transacties op deze blockchain te verwerken is Proof of Stake. Hierbij worden transacties gestuurd naar validators (nodes / servers) -die $ADA staken- om transacties te valideren.

Dit kost veel minder stroom ten opzichte van Proof of Work, zoals bij Bitcoin het geval is. Het verschil zit hem erin dat bij Bitcoin de miners een wiskundig probleem zo snel mogelijk moeten oplossen met computercapaciteit en dus ook energie. Bij Proof of Stake gebeurt dit op basis van de omvang van de validator in stake, dat vergroot de kans om een transactie te mogen valideren. Zo concurreer je dus niet op computercapaciteit.

Risico bij ADA staking – Slashing

Belangrijk om te begrijpen dat het risico van Proof of Stake, dat bij een malafide validator, die zich niet aan de regels houdt, ADA tokens geslashed kunnen worden. Daarmee kan je dus een deel van je ADA verliezen bij het staken. Dit geldt overigens bij alle Proof of Stake principes en dus ook bij andere chains.

Kosten gebruiken Cardano blockchain

Als je gebruikmaakt van de Cardano blockchain, betaal je ook een fee: ADA. Net als dat je bij Ethereum ETH moet betalen. De transactiekosten bij Cardano zijn erg laag te noemen, in vergelijking met Ethereum.

Het bijzondere aan Cardano is dat het in staat is informatie uit te wisselen met andere blockchains. Zo concurreer je niet met elkaar en kan je samenwerken. Dit draagt bij aan een volledige integratie waar je net als bij het internet, als gebruiker niets van merkt.

Let op: Dit is geen financieel advies.

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment