Investeringen in crypto-bedrijven schieten omhoog, bullmarkt begonnen?

Louise de Graaf


Als je naar de crypto-industrie kijkt, dan kijk je vermoedelijk als allereerste naar de koersen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Maar de sector is veel breder dan dat, want de vele bedrijven in de sector hebben allemaal geld nodig. In 2023 waren investeerders niet al te bereid om te investeren in dit soort bedrijven, maar nu zijn ze bezig met een flinke inhaalslag.


Cryptobeurs OKX in de problemen? Oprichter vecht tegen geruchtenstroom

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Investeringen in crypto-bedrijven groeit

Uit door The Block verzamelde gegevens blijkt dat durfkapitalisten in maart ruim 1,4 miljard dollar hebben geïnvesteerd. Dat maakt maart op dit vlak de beste maand sinds september 2022 – dat is alweer 18 maanden geleden. In die maand haalde de industrie ruim 2 miljard dollar aan kapitaal op.

Durfkapitalisten investeren doorgaans in erg jonge projecten, waaronder in de vorm van seed funding. Maar afgelopen maand kwam een aanzienlijk deel van het geld terecht bij Series A-deals. Dit zijn investeringen in bedrijven die al wat langer bestaan, en dus als minder risicovol worden gezien.

Afgelopen maand waren er meer dan 20 deals van dit type. Over het algemeen krijgen zij ook meer geld dan projecten die net zijn begonnen, wat het hoge bedrag voor een deel verklaart. Toch is ook het aantal deals toegenomen – met 64 procent ten opzichte van februari zelfs.

Volgens The Block is het lastig om bij te houden in welke projecten er wordt geïnvesteerd en hoeveel, maar afgelopen maand was de meest accurate meting tot nu toe. Ook zou het bedrag van aankomende maand ook hoog uit kunnen vallen, want vaak duurt het wat langer voordat een financieringsdeal wordt aangekondigd.

Crypto-durfkapitalisten zorgden voor mijlpaal

Het zijn ook voorspoedige cijfers ten opzichte van 2023. Toen harkte de markt 10,7 miljard dollar binnen, oftewel gemiddeld ruim 891 miljoen dollar per maand. Vorig jaar was de sfeer nog wat bedrukt doordat de markt toen uit een flinke bearmarkt aan het klimmen was, waardoor het geïnvesteerde bedrag lager uitviel dan het jaar ervoor.

Of 2024 beter wordt dan voormalige bullmarkten hangt af van een hoop factoren, waaronder of we überhaupt in een stabiele bullmarkt zitten. In ieder geval hebben crypto-startups in februari al een grote mijlpaal bereikt. De industrie heeft namelijk in februari al 90 miljard dollar ontvangen sinds The Block in 2017 is begonnen met meten.


Post Views: 145Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment