Interesse in de ‘Bitcoin halving’ op hoogste punt ooit

Louise de Graaf


Met nog minder dan 48 uur tot de bitcoin (BTC) halving, neemt de interesse in deze gebeurtenis steeds grotere vormen aan. Aangezien een halving event slechts eenmaal in de vier jaar voorkomt, blijft het elke keer weer een bijzonder moment. Alle pijlen zijn momenteel op de halving gericht, en dat blijkt ook uit het aantal zoekopdrachten.


Belastingdienst waarschuwt: jongeren kennen de regels over crypto niet

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Interesse in halving event bereikt een piek

Het halving event zorgt ervoor dat de beloning voor miners wordt gehalveerd. Op dit moment is de beloning nog 6,25 BTC, maar dit zal binnen twee dagen halveren naar 3,125 BTC.

Rondom eerdere halving events zag men de interesse in het onderwerp steeds verder toenemen. En ook ditmaal is via Google te zien dat er steeds meer gezocht wordt naar de term “Bitcoin halving”. Uit de data blijkt zelfs dat het aantal zoekacties naar deze term nog niet eerder zo hoog is geweest.

Google Trends geeft zoektermen een score op basis van hoeveel zoekacties er op een term zijn uitgevoerd. De populairste zoektermen krijgen een score toegewezen van 100. Volgens data van Google Trends heeft de zoekterm op dit moment nog een score van 45. Maar Google zelf stelt dat deze score tegen het einde van de maand zal stijgen naar 100.

Elke BTC-cyclus meer interesse

Wanneer je de huidige interesse vergelijkt met eerdere cycli, valt direct op dat de eerdere pieken een stuk lager zaten. Zo had de piek van de halving in 2020 een score van 36 en die van 2016 een score van 3. De pieken laten dus duidelijk zien dat er een stijgende lijn in zit.

De interesse in het evenement is wereldwijd aanwezig. De meeste interesse is er vanuit Nigeria, Nederland en Zwitserland. Mogelijk is de interesse flink aangewakkerd door de grote stijging van bitcoin sinds begin dit jaar. Zo steeg de prijs met maar liefst 74% van $42.200 naar $73.600 op zijn top.

Uit historische data en volgens verschillende analisten en expert, blijkt dat bitcoin na het halving event flink kan gaan stijgen. Er breekt dus een spannende periode aan. De komende maanden zullen uitwijzen wat het effect van de halving ditmaal zal zijn.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment