Influencers die memecoins promoten riskeren celstraf in VK

Louise de Graaf


Memecoins zijn cryptocurrencies die niet meteen een duidelijk nut hebben. Alhoewel dat op zichzelf niet heel interessant klinkt als investering, zijn de coins met honden, kikkers of wat je ook maar kan bedenken als mascotte, extreem populair geworden.

Het is dan ook niet gek dat veel finfluencers die cryptocurrencies juist nu promoten. Naast dat er veel geld in omgaat, zijn ze ook populair onder crypto-investeerders. In het Verenigd Koninkrijk kunnen dergelijke promoties van influencers uitmonden in een gevangenisstraf, waarschuwt het Financial Conduct Authority (FCA).


šŸš€ Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Promotie memecrypto kan gevangenisstraf betekenen

In een recent gepubliceerd artikel is het FCA duidelijk: het promoten van cryptocurrencies die niet zijn goedgekeurd door een FCA-entiteit is een strafbaar feit.

In het VK zijn de regels omtrent de promotie van investeringsproducten erg streng. Daaronder valt ook de promotie van cryptocurrencies.

ā€œElke marketing voor financiĆ«le producten moet eerlijk, duidelijk en niet misleidend zijn, zodat consumenten met vertrouwen kunnen investeren, sparen of lenen. Promoties gaan niet alleen over likes, maar ook over de wet. We zullen actie ondernemen tegen degenen die illegaal financiĆ«le producten aanprijzen.ā€

Aldus Lucy Castledine, Director of Consumer Investments bij het FCA.

De toezichthouder heeft vorig jaar meer dan 10.000 misleidende advertenties verwijderd, een toename van ongeveer 25 procent vergeleken met het jaar ervoor. Finfluencers en andere partijen die zich niet aan de regels houden riskeren een gevangenisstraf van twee jaar.

Shiba inu, dogecoin en meer memecoins stijgen op

De waarschuwing van de Britse waakhond komt niet op een onverwachts moment. Memecoins doen het namelijk erg goed de afgelopen periode, wat de populariteit van de coins maar weer benadrukt.

Dogecoin (DOGE), de grootste memecoin steeg de afgelopen 7 dagen maar liefst 40 procent. Shiba inu (SHIB) staat 17 procent in de plus.

Memecoins kunnen een enorm rendement genereren, maar staan er ook om bekend extreem volatiel te zijn. De waarde van dit type coins kan binnen een ogenblik hard stijgen, maar ook weer net zo hard dalen. Het blijft voor investeerders dan ook zeer belangrijk om goed onderzoek te doen en verstandig om te gaan met het investeren in memecoins.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment