Hollywood gaat gigantische bitcoin diefstal van 120.000 BTC verfilmen

Louise de Graaf


Bitfinex werd in 2016 gehackt en ongeveer 120.000 bitcoins (BTC) werden toen gestolen in een van de grootste diefstallen ooit in de crypto-industrie.

In 2022 nam het verhaal een merkwaardige wending toen bleek dat Heather “Razzlekhan” Morgan en Ilya “Dutch” Lichtenstein betrokken waren bij het witwassen van het gestolen geld. Hun verhaal wordt nu verfilmd door Hollywood.


Crypto ontbijt: Bitcoin & memecoin rally zet door, China slaat plots alarm

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

De beruchte bitcoin hack van Bitfinex

De Bitfinex hack is een van de meest beruchte diefstallen in de geschiedenis van crypto. In 2016 werd Bitfinex, een populaire crypto exchange, gehackt en verloor het ongeveer 120.000 bitcoins, toen gewaardeerd op $72 miljoen.

Deze aanval was een enorme klap voor de crypto-industrie en leidde tot een significante daling van de bitcoin koers. Jarenlang bleef de identiteit van de hackers onbekend, en een groot deel van de gestolen bitcoins onvindbaar.

Het verhaal nam een onverwachte wending begin 2022, toen de Amerikaanse autoriteiten Heather “Razzlekhan” Morgan en haar echtgenoot Ilya “Dutch” Lichtenstein arresteerden op verdenking van hun betrokkenheid bij de hack.

Het paar werd beschuldigd van het witwassen van meer dan 120.000 bitcoins die gestolen waren van Bitfinex.

Dutch & Razzlekhan, een nieuwe Hollywood film

Morgan, een rapper onder het pseudoniem “Razzlekhan”, en zelfverklaarde “Crocodile of Wall Street”, werd met echtgenoot “Dutch” Lichtenstein betrapt met een witwasoperatie. Ze waren de gestolen bitcoins om aan het zetten in fysieke goederen en andere cryptomunten om de oorsprong van de fondsen te verbergen.

De aanhouding van Morgan en Lichtenstein veroorzaakte een grote opschudding in de crypto-wereld, vooral vanwege Morgan’s persoonlijkheid. Haar rapvideo’s en muziek werden wereldwijd bekeken en belachelijk gemaakt.

Het tweetal heeft inmiddels schuldbekend en de gestolen bitcoins hebben vandaag de dag een waarde van $8 miljard.

Genoeg materiaal voor een Hollywood film dus, en dat vindt ook Amazon MGM Studios, die de nieuwe film genaamd ‘Dutch & Razzlekhan’, produceert.

Deadline meldt dat de film wordt geregisseerd door Jon S. Baird, bekend van films als ‘Filth’, ‘Stan & Ollie’ en ‘Tetris’. Bekende acteurs als Chloë Grace Moretz, Lewis Pullman en Oscarwinnaar Ariana DeBose spelen mee. De opnames beginnen deze zomer.


Post Views: 7

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment