Hoe ver kan bitcoin nog stijgen?

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is vandaag met meer dan 5 procent de lucht in geschoten en aangekomen op zijn hoogste prijs sinds 22 april 2022. Over de afgelopen week is de koers zelfs met bijna 12 procent gestegen. Het mag duidelijk zijn dat bitcoin het gaspedaal stevig intrapt, maar hoe ver zou het nog kunnen stijgen?


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Mogelijke BTC piek

Op het moment van schrijven staat de bitcoin koers gelijk aan 41.616 dollar. Vannacht is bitcoin zonder enige moeite door de belangrijke zone van 40.000 dollar heen gebroken. De absolute piek die bitcoin enkele uren geleden heeft neergezet, is 41.747 dollar. Hiermee is het eerdere hoogtepunt van 39.800 dollar, dat zaterdagavond werd bereikt, ruimschoots overschreden.

Bekende X-analist Titan of Crypto heeft gisteren in een nieuw bericht zijn 55,5 duizend volgers op de hoogte gebracht van waar de mogelijke macro-prijspiek kan liggen voor ’s werelds grootste crypto. Hij legt uit zijn ogen te hebben gericht op het zogenoemde 78,6% Fibonacci retracement level voor een lokale piek. Dit komt overeen met een prijs van 50.200 dollar.

Rond dit level verwacht Titan of Crypto dat de koers een ‘’gezonde’’ correctie zal ondergaan ”voordat BTC zijn uptrend hervat”. De analist heeft verder geen tijdsindicaties gegeven voor wanneer hij verwacht dat bitcoin zijn lokale piek zal bereiken.

In de vorige cycles steeg bitcoin ook iedere keer in zijn pre-halving jaar tot het 78,6% Fibonacci retracement level alvorens een correctie werd ingeluid.

Obstakels voor bitcoin op korte termijn

Het is vanzelfsprekend allesbehalve een zekerheid dat bitcoin de komende tijd zal stijgen tot grofweg 50.000 dollar. Het betreft de visie van een enkele analist die uitsluitend is gebaseerd op historische data. Zoals altijd zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst en blijft bitcoin wat dat betreft onvoorspelbaar.

Bovendien is het belangrijk om bewust te zijn van het feit dat Titan of Crypto geen directe sprong tot 50.200 dollar verwacht. Op de korte termijn zijn er verschillende weerstandsniveaus die moeilijkheden op kunnen leveren voor bitcoin, zoals 43.000 en 46.000 dollar.

Post Views: 412

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment