Hoe de bitcoin koers de onzekere economie en rentezorgen trotseert

Louise de Graaf


De Amerikaanse economie groeide in het vierde kwartaal van 2023 met 3,4% terwijl een score van 3,2% verwacht werd. Hiermee groeit de Amerikaanse economie voor het zesde kwartaal op rij en is er allesbehalve sprake van een recessie, althans zo lijkt het op de voorgrond.

Lukt het de Amerikaanse centrale bank dan toch om een zachte landing te fabriceren voor de economie? En wat betekent dat voor de bitcoin koers?


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Bitcoin lijkt op dit moment amper te reageren op macro-economische ontwikkelingen. Ondanks het feit dat deze economische groei betekent dat de Amerikaanse centrale bank nog langer zal wachten met het doorvoeren van zijn eerste renteverlagingen.

“De Amerikaanse centrale bank zal liever te laat de rente willen verlagen, met het risico op economische zwakte, dan te snel en het risico lopen op een heropleving van de inflatie”, aldus The Kobeissi Letter bij CNBC.

In januari en februari kwam de Amerikaanse inflatie een stuk hoger binnen dan verwacht. Vanuit dat perspectief, plus het feit dat de economie enorm solide oogt, is het totaal onnodig om de rente nu al te verlagen.

Dat zou in theorie slecht nieuws voor bitcoin moeten zijn, omdat renteverlagingen over het algemeen bullish zijn voor risico-assets als bitcoin en aandelen. De koers lijkt er echter amper op te reageren.

De bull is sterker dan de bear

Waar het heel sterk op lijkt, is dat het bullish sentiment rondom bitcoin simpelweg te sterk is om de koers omlaag te drukken. Iedere correctie wordt razendsnel opgekocht en vooralsnog blijft de koers rond de de 70.000 dollar staan.

Dat lijkt het gevolg van de ETFs, die na een teleurstellende afgelopen week weer sterke resultaten neerzetten. De ETFs hebben inmiddels meer dan 500.000 BTC gekocht.

Vandaag kan het overigens nog spannend worden voor de bitcoin koers. Later vandaag komt namelijk de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank weer naar buiten. Dat kan mogelijk nog voor wat volatiliteit zorgen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment