Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt

Louise de Graaf


Meme-liefhebbers in het Bitcoin (BTC) ecosysteem zijn de afgelopen week op verschillende manieren tevreden gesteld. Niet alleen kunnen memecoins sinds enkele dagen nu gemakkelijk hun intrede maken tot de Bitcoin blockchain, nog enkele andere opvallende Bitcoin memes zijn massaal verspreid in de crypto-gemeenschap.


Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin halving gevuld met memes

Allereerst vond de langverwachte Bitcoin halving plaats op 20 april, wat misschien wel de grootste meme-dag van het jaar is. De datum, geschreven als 4/20 in de Verenigde Staten, is uitgegroeid tot een soort informele feestdag en meme-dag die voornamelijk geassocieerd wrdt met cannabisconsumptie en -cultuur.

Bij transactieblok 840.000 werden de beloningen voor Bitcoin miners gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, wat een belangrijke mijlpaal markeert voor het decentrale netwerk. In de nacht van vrijdag op zaterdag, vlak na 02:00 uur Nederlandse tijd, vond het fundamentele evenement plaats.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas liet die dag tevens op socialmediaplatform X weten dat ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock op vrijdag voor de 69e achtereenvolgende dag geld had binnengeharkt met zijn IBIT bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF). 69 is een erg populair getal in de meme-cultuur, vanwege de seksuele associatie die het oproept.

‘’Wakker worden op 4/20 om te zien dat $IBIT voor de 69e opeenvolgende dag geld heeft binnengekregen, en dat dit ook nog eens samenviel met de halving. Het is bijna té perfect,’’ zo schreef de ETF-expert.

Runes lancering spant de kroon

Direct na de Bitcoin halving werd tevens de Runes-dienst gelanceerd, waarmee memecoins eenvoudig binnen het Bitcoin-protocol gecreëerd en verhandeld kunnen worden. De dienst is vergelijkbaar met de vorig jaar januari geïntroduceerde Ordinals, waarmee non-fungible tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens gemaakt kan worden. Runes is daarentegen specifiek bedoeld voor ‘fungible’ tokens en biedt een efficiëntere methode om deze in het leven te roepen.

Bitcoiners wilde massaal hun ‘Runes’ in het befaamde halving block schrijven, en hadden hier bakken met geld voor over. In totaal werd in dit block maar liefst 37,7 BTC, wat overeenkomt met meer dan 2,4 miljoen dollar, uitgegeven aan vergoedingen door Bitcoin-gebruikers.

Veel handelaren in de Bitcoin-community willen de nieuwe dienst in gebruik nemen om memecoins op het netwerk te minten. Of deze net zo populair zullen worden als de grote jongens uit de industrie moet nog blijken.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment