Het verhaal van Fernando Algaba

Louise de Graaf


Het is een van de meest lugubere verhalen uit de crypto-wereld: de moord op de Argentijnse Fernando Péreze Algaba. Het verhaal zorgde voor een flinke opschudding en dat had alles te maken met de manier waarop Pérez Algaba, onder andere crypto-investeerder, aan zijn einde kwam.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Van pizzabezorger naar rijke crypto-miljonair

Pérez Algaba’s succesverhaal is er een waar de meesten van zullen dromen. Hij begon als pizzabezorger en wist zich omhoog te werken tot miljonair, onder andere door te handelen in crypto, zo blijkt uit zijn Instagram-profiel. Dure auto’s, vakanties naar tropische paradijzen, de handelaar had het allemaal.

Hij deelde zijn avonturen dan ook graag met zijn 923.000 Instagram-volgers. Ook spijkerde hij zijn volgers bij over het handelen in crypto. Kortom, hij was een succesvol ‘finfluencer’.

Pérez Algaba zittend op een van zijn luxe auto’s. – Bron: @fernandoperezalgaba op Instagram.

Het succesverhaal bleek echter minder rooskleurig dan het er aan de voorkant uitzag. Volgens de Argentijnse krant La Nación was hij namelijk betrokken bij een piramidespel. Hij zou samen met een criminele organisatie geld hebben opgehaald bij investeerders om trucks in de Verenigde Staten op te kopen en deze te exporteren.

Schulden stapelden zich op

De oplichting bleef lang onder de radar en voor investeerders zag het er in eerste instantie legitiem uit. Echter belandde Pérez Algaba al gauw diep in de schulden nadat de dividendbetalingen uitbleven. Zijn situatie werd uiteindelijk zo ernstig dat hij een vriend vroeg of hij zijn pistool mocht lenen.

“Hij vertelde mij dat hij zo bang was dat hij een wapen bij zich wilde hebben.” aldus een vriend van Pérez Algaba.

Naar verluidt had hij honderden dreigberichten op zijn telefoon, waaronder van schuldeisers.

Het lugubere einde

Aan het verhaal van de Argentijn kwam uiteindelijk een bizar en luguber einde. Op 18 juli, 2023, verliet hij zijn apartement in Ituzaingó, Argentinië, en dat was de laatste keer dat hij levend gezien is. Enkele dagen later werd zijn lichaam in een koffer gevonden.

Uit onderzoek blijkt dat hij met drie kogels om het leven is gebracht waarna zijn ledematen zijn geamputeerd. De koffer is door de daders in een sloot gedumpt.

Uit recente ontwikkelingen blijkt dat de daders het ook hadden gemunt op zijn broer, Rodolfo Pérez Iglesias. De broer vertelt aan La Nación dat er inmiddels twee daders zijn gearresteerd: “Ik heb deze twee altijd verdacht,” aldus zijn broer.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment