Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden

Louise de Graaf


Terwijl de Bitcoin-ETF nog geen drie maanden geleden werd goedgekeurd door de SEC voorziet David LaValle, directeur van ETF’s bij Grayscale, dat ook de goedkeuring van andere crypto-ETF’s een kwestie van tijd zal zijn.

LaValle is optimistisch dat toezichthouders zoals de SEC op termijn crypto-gebaseerde ETF’s zullen moeten goedkeuren. Dit blijkt uit zijn antwoord tijdens een persconferentie afgelopen woensdag, waarin hem werd gevraagd of ETF’s gebaseerd op andere cryptocurrencies in de komende twee tot drie jaar worden geaccepteerd. Zijn reactie was dat hij hier ‘100% zeker’ van was. Hij voegde eraan toe dat de markt voor digitale valuta blijft groeien en volwassen wordt, dat zei hij tegen The Block.


Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Volgend tijdperk voor crypto

Sinds de komst van Bitcoin ETF’s halverwege januari lijkt het ETF-tijdperk voor de crypto markt nu eindelijk aangebroken. Volgers van de cryptomarkt stelden jaren geleden al dat de komst van ETF’s ‘slechts een kwestie van tijd is’. Na het succes van de lancering van deze eerste reeks goedgekeurde Bitcoin-ETF’s is aangetoond dat deze betere bescherming biedt voor beleggers die toegang willen krijgen tot deze markt. ‘Daarom is de Ethereum-ETF niet een kwestie van óf, maar wanneer’, zei Matt Hougan, chief investment officer bij Bitwise Asset Management.

Nieuwe asset class

Met de verschijning van ETF’s lijken crypto-assets steeds meer op weg naar de ontwikkeling van een extra asset class. Naast de traditionele asset classes zoals aandelen, obligaties, vastgoed, goud en zilver, lijkt er nu dus een nieuwe bij te komen: crypto. Een verschijning die niet vaak voorkomt. Aan de andere kant is dit een logisch vervolg van de digitale revolutie waarin we ons momenteel bevinden.

Steeds meer beleggers overwegen nu een klein deel van digitale valuta toe te voegen aan hun portefeuilles. ETF’s bieden een veilige en gemakkelijkere manier om dit te doen. Tegenstanders vinden dit echter geen veilige methode, omdat de crypto’s dan niet in autonome wallets zitten waar niemand anders dan jezelf bij kan komen.


Post Views: 104Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment