helft van alle token pre-sales is een scam

Louise de Graaf


Nieuwe cryptoprojecten op het Solana (SOL) netwerk zijn de laatste tijd erg in trek. Vooral zogeheten memecoins trokken de laatste paar maanden veel kapitaal aan.

Dat zorgt ervoor dat ook veel geld stroomt naar zogeheten Ā pre-sales, of voorverkopen, van nieuwe tokens op Solana.

Een onderzoeksbureau waarschuwt echter dat de helft van al deze voorkopen op Solana scams zijn.


šŸš€ Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

50% van de token presales op Solana is scams

Cybersecuritybedrijf Blockaid onthult dat in de afgelopen maanden 50% van de Solana token voorverkopen frauduleus was.

Volgens Blockaid wordt de stijging in oplichting veroorzaakt door de stijgende populariteit van memecoins. Het zorgt ervoor dat investeerders niet de boot willen missen met de volgende potentiƫle harde stijger.

ā€œAllereerst heeft de exponentiĆ«le groei in de voorverkoop van tokens in februari en maart, aangewakkerd door de populariteit van memecoins, een vruchtbare bodem gecreĆ«erd voor oplichters.

Daarnaast zijn oplichters erg goed in het inspelen op de angst van gebruikers om iets te missen (FOMO), door slimme tactieken te gebruiken zoals het nabootsen van echte transacties en het opzetten van misleidende websites,ā€ zegt Ban Natan, CEO van Blockaid.

Oplichters slaan toe op Solana door memecoin populairiteit

De oplichters zouden volgens het onderzoek veelvuldig gebruik maken van zogenaamde social-engineering technieken op platformen als Twitter, Discord en Telegram.

Bij een token pre-sale deelt de uitgever van een nieuwe token het adres van een smart contract. In dit contract kunnen investeerders crypto storten met de belofte dat zij op een later tijdstip hun nieuwe tokens krijgen.

Investeerders worden overgehaald en misleid om hun geld te storten omdat ze bang zijn de boot anders te missen. Het is voor oplichters vaak zeer gemakkelijk om nieuwe contracten op te stellen met de belofte een nieuwe token te lanceren.

ā€œDe hype rondom memecoins wordt steeds aantrekkelijker voor gebruikers die op zoek zijn naar nieuwe kansen. Deze enthousiasme kan gebruikers er helaas toe verleiden om in zee te gaan met mensen met slechte bedoelingen,ā€ aldus Natan.

Vervolgens worden de contracten gesloten en verdwijnen de oplichters met het geĆÆnvesteerde geld. De combinatie van FOMO en het gemak van nieuwe contracten maken, leidt volgens Blockaid tot een enorme toename aan oplichting.


Memecoin-manie doorbreekt normale Bitcoin cyclus

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Solana netwerkproblemen

Ondertussen kampt het Solana-netwerk met een opvallend hoog aantal transacties dat mislukt, en dat komt door de toenemende drukte op het netwerk, mede dankzij de memecoins.

Solana-ontwikkelaars kondigden onlangs aan dat zij een fix willen doorvoeren op 15 april.


Post Views: 43Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment