Hedera koers daalt 40% na teleurstellend nieuws BlackRock

Louise de Graaf


Gisteren was het groot feest voor hederage (HBAR) investeerders. De cryptocurrency steeg hard in waarde nadat duidelijk werd dat aandelen van BlackRocks ICS U.S. Treasury Fund op de blockchain waren getokeniseerd. Maar BlackRock bracht de gemoederen afgelopen nacht tot bedaren waardoor HBAR een flinke klap te verduren kreeg.


Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

BlackRock heeft géén commerciële relatie met Hedera (HBAR)

Het nieuws dat de aandelen van BlackRocks fonds op Hedera waren getokeniseerd zorgde voor flinke prijsstijgingen van HBAR. Op een zeker moment stond de koers van de altcoin zelfs meer dan 100 procent in de plus binnen 24 uur tijd.

Het tokeniseren van aandelen houdt in dat deze op een blockchain worden gezet zodat deze daar digitaal vertegenwoordigd zijn.

Nu blijkt echter dat het nieuws misschien minder spectaculair is dan aanvankelijk gedacht. Waar velen dachten dat BlackRock Hedera zelf heeft geselecteerd blijkt dit net anders te zitten. Zo laat BlackRock aan Cointelegraph weten:

“BlackRock heeft geen commerciële relatie met Hedera, noch heeft BlackRock Hedera geselecteerd om BlackRock-fondsen te tokeniseren.”

Daaraan voegde de woordvoerder toe dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, dergelijke ontwikkelingen altijd zelf deelt met het publiek.

Kortom, een behoorlijke domper. Alhoewel het positief nieuws blijft voor Hedera is de significantie van het nieuws een stuk minder dan eerst werd gedacht. De teleurstelling is dan ook goed terug te zien in de koers van HBAR.

De stijging gisteren en daling vanochtend vroeg van de HBAR koers.
De stijging gisteren en daling vanochtend vroeg van de HBAR koers.

Op het moment van schrijven staat de HBAR koers 22 procent in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Vanaf de piek gisteren gemeten staat hedera echter bijna 40 procent in het rood.

Hoe zit het dan wel?

Er zijn dus wel degelijk aandelen van BlackRocks fonds getokeniseerd op Hedera, maar de vermogensbeheerder had er zelf niet zoveel mee te maken. Hoe zit het dan wel? De CEO van Archax, een exchange voor digitale activa, legt het uit in een interview met YouTuber Jesus Martinez:

“Wat we op Twitter zagen kwam dicht bij de waarheid […] Archax had klanten die wilden investeren in het BlackRock-geldmarktfonds. Toen ze interesse toonden, hebben we een rekening bij BlackRock geopend, zodat we dat konden regelen.”

De Archax CEO gaf daarnaast aan dat het bedrijf altijd investeringen tokeniseert en dat het BlackRock op de hoogte heeft gebracht van deze recente tokenisatie. De vermogensbeheerder wist dus van de keuze voor Hedera en had hier geen problemen mee. Het was dus Archax dat de leiding had in de keuze voor Hedera. Dat voorkwam niet dat sommige crypto-influencers en -investeerders met het nieuws aan de haal gingen:

“Op de een of andere manier ontspoorde het nieuws door te zeggen: ‘Hé, BlackRock heeft dit gedaan, BlackRock heeft dat gedaan, BlackRock was erbij betrokken.”

Het nieuws had waarschijnlijk meer gewicht door recent nieuws. BlackRock lanceerde namelijk onlangs een cryptofonds dat gebaseerd is op Ethereum (ETH).


Post Views: 37

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment