hardware wallets eindelijk veilig na grote roof

Louise de Graaf


In de wereld van cryptocurrency en blockchaintechnologie staat Ledger bekend om zijn veilige hardware wallets, die worden beschouwd als een van de veiligste manieren om crypto op te slaan. Echter, recentelijk kwam het bedrijf in het nieuws vanwege een ernstig beveiligingsincident dat zijn systemen trof.


šŸš€ Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto in Ledger wallets lijken weer veilig te zijn

Een kwaadaardige aanval op het Ledger Connect Kit zorgde voor het nodige rumoer rondom het crypto bedrijf. De aanvallers slaagden erin om de beveiligingsmaatregelen van het Connect Kit te omzeilen. Het leidde tot ernstige zorgen over de veiligheid van de opgeslagen cryptocurrency op Ledger wallets. De Connect Kit is een component die wordt gebruikt om de hardware wallet van Ledger te verbinden met externe applicaties, zoals exchanges.

De aanval op de Ledger Connect Kit werd voor het eerst opgemerkt door beveiligingsonderzoekers. Zij ontdekten dat de aanvallers erin slaagden om schadelijke code in te voegen. Deze code zou de mogelijkheid hebben om gevoelige informatie te stelen, zoals private keys en inloggegevens. Hierdoor zouden aanvallers toegang kunnen krijgen tot de cryptocurrency van de slachtoffers. Er is, aldus Ledger, zoā€™n $484.000 aan crypto gestolen.

Ledger heeft nu aan zijn gebruikers via een post op X (voorheen Twitter) laten weten dat de Connect Kit veilig is:

ā€œHet is bevestigd dat de kwaadaardige code is gedeactiveerd door Ledger en WalletConnect. U kunt nu veilig uw Ledger Connect Kit gebruiken. Onthoud dat we altijd het duidelijk ondertekenen aanmoedigen.ā€

Advertisement

Crypto CEO van ledger onderneemt actie

In reactie op de aanval publiceerde Ledger een verklaring op hun officiĆ«le blog. Het bericht, ondertekend door Ledgerā€™s voorzitter en CEO Pascal Gauthier, erkende de beveiligingsinbreuk en bood excuses aan de getroffen klanten. Gauthier benadrukte dat het bedrijf onmiddellijk actie had ondernomen om de kwetsbaarheid te verhelpen en verdere schade te voorkomen. Bovendien stelde hij dat het bedrijf samenwerkte met wetshandhavingsinstanties om de daders op te sporen en ter verantwoording te roepen.

De verklaring benadrukte ook de inzet van Ledger om de beveiliging van zijn producten voortdurend te verbeteren en te investeren in technologieƫn om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment