Harde dalingen, veel verlies, wending in ETF’s en meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Crypto ‘altseason’ op het randje van beginnen, volgens analyses

 • icon-altcoins

  Altcoin nieuws

Bitcoin en memecoins dalen hard, maar niet solana

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat de cryptomarkt gedurende nacht een flinke duik heeft gemaakt.

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC) met 7% gedaald is naar $68.400. Ook andere munten dalen hard vandaag, voornamelijk de zogenaamde memecoins, die 10% of meer in de min staan.

Uit de top 100 vangt bitcoin sv (BSV) de hardste klap vanwege het onderstaande nieuws. Solana (SOL) weet desondanks de andere richting op te gaan en stijgt met bijna 5% naar $176,6.

Crypto koersdalingen zorgen voor veel verlies

Data van Coinglass toont dat de daling gepaard gaat met flink wat verlies voor beleggers.

Er is namelijk in de afgelopen 24 uur ongeveer $680 miljoen aan hefboom posities geliquideerd. Het grootste deel hiervan waren long posities, namelijk bijna $550 miljoen.


Grootste stablecoin Tether breidt dominantie nog verder uit

 • icon-altcoins

  Altcoin nieuws

ETF’s zien netto instroom flink afnemen

De daling gaat ook gepaard met een matige dag voor de nieuwe Amerikaanse bitcoin-ETF’s. De fondsen zagen namelijk gisteren een netto instroom van ‘slechts’ $132,7 miljoen.

Dat is de laagste netto instroom sinds 1 maart. Volgens de analisten van Greeks.live is het mogelijk dat de instroom naar de ETF’s begint om te draaien terwijl het marktsentiment afneemt.

Dat gezegd hebbende, zagen de fondsen wel een hoge volume gisteren. Ze behalen gezamenlijk nu al een stuk hoger volume dan in januari en februari, meldt Eric Balchunas van Bloomberg.


Crypto ‘altseason’ op het randje van beginnen, volgens analyses

 • icon-altcoins

  Altcoin nieuws

Senators willen stop op crypto ETF’s

We blijven nog heel even bij de ETF’s. In een merkwaardige wending hebben twee Amerikaanse senator Gary Gensler gevraagd te stoppen met het goedkeuren van crypto-ETF’s.

Gary Gensler is de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens de senatoren zouden de ETF’s een “enorm risico” zijn voor particuliere beleggers.

Coinbase reageert fel op het verzoek. Desalniettemin lijkt het vertrouwen in de goedkeuring van de eerste ethereum (ETH) ETF’s te zijn afgenomen.


Crypto analist: PEPE kan 380% stijgen – Nederlanders ontvangen gratis PEPE

 • icon-altcoins

  Altcoin nieuws

El Salvador heeft meer bitcoin dan gedacht

Het blijkt dat El Salvador veel meer bitcoin bezit dan aanvankelijk werd gedacht. President Nayib Bukele kondigt aan dat 5.689 BTC, ter waarde van $411 miljoen, is verplaatst naar een zogenaamde cold wallet voor bewaring.

Er werd voorheen geschat dat El Salvador ongeveer 3.000 BTC zou hebben. Het Centraal-Amerikaanse land was in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin invoerde als wettelijk betaalmiddel.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Craig Wright is niet Satoshi Nakamoto, de bedenker van bitcoin

Dan komen we nog even tot slot terug op de reden van de bitcoin sv daling. De rechter in de zaak met Craig Wright heeft geoordeeld dat Wright niet Satoshi Nakamoto is, de bedenker van bitcoin.

De uitslag zal niet veel mensen verrassen, ondanks dat Wright en zijn fans het altijd volhielden.

“Dr. Wright is betrapt op liegen op een buitengewone schaal. […] Hij heeft een volledige biografische geschiedenis verzonnen, en produceerde de ene na de andere reeks vervalste documenten om dit te ondersteunen.”


Post Views: 350

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment