Grote stablecoin krijgt bitcoin als onderpand, ondanks kritiek

Louise de Graaf


De afgelopen paar jaar zijn een hoop stablecoins waardeloos geworden, doordat iets anders werd gebruikt als onderpand dan de valuta die de munten kopieerden. Het is dus niet vreemd dat beleidsmakers van over de hele wereld enorm streng zijn geworden voor stablecoinuitgevers. Toch kiest het berdrijf Ethena Labs ervoor om bitcoin (BTC) te gebruiken als onderpand.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gloednieuwe stablecoin razend populair

Ethena Labs is de uitgever van de USDe-stablecoin, die volgens CoinGecko op het moment een marktwaarde van 2 miljard Amerikaanse dollar heeft. Daardoor staat het op plaats 60 van alle cryptocurrencies; het is dus niet bepaald een kleine token. Toch bestaat de stablecoin pas sinds eind december, voor zo’n korte periode is dat een enorme groei.

Dat komt onder andere doordat het een stakingrendement van maar liefst 35,4% per jaar beloonde. Daardoor zou het de meest winstgevende stablecoin van dit jaar zijn. Eén analist was er zelfs van overtuigd dat USDe de grootste stablecoin na USDT en USDC zou worden, en dat Ethena de hoogste opbrengst van de hele crypto-industrie zal genereren.

Ethena stablecoin krijgt bitcoin als onderpand

Op sociale mediaplatform X schrijft Ethena Labs dat het bitcoin zal toevoegen aan het onderpand. Het is niet duidelijk hoeveel procent van het onderpand de cryptocurrency zal vertegenwoordigen, maar het is duidelijk dat Ethena grote plannen heeft. Het lijkt erop dat Ethena bitcoin-futurescontracten wil gebruiken, want het protocol prijst de liquiditeit van deze contracten.

Verder noemt de uitgever dat de coin gezien wordt als een delta hedge, wat suggereert dat de bitcoins op de balans het risico van het onderpand moeten verlagen. Een hoog percentage zal het vermoedelijk dus niet zijn. Ook suggereert het gebruik van bitcoin-futures dat de ontwikkelaars bereid zijn om te verkopen.


Bitcoin sluit indrukwekkend kwartaal af, maar gevaar ligt op de loer

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Herhaling van de Terra (LUNA) ramp?

Maar niet iedereen is blij met de toevoeging van bitcoin. Het is namelijk niet de eerste keer dat een stablecoin-uitgever deze stap neemt, en dat is in het verleden vaak fout gegaan.

Het beste voorbeeld daarvan is het Terra (LUNA) ecosysteem van de UST-stablecoin. UST-uitgever Terraform Labs koos er ook voor om bitcoin als onderpand te gebruiken, maar droeg bij aan de rampzalige crash waardoor het hele ecosysteem implodeerde.

Op X waarschuwt CryptoQuant-oprichter en CEO Ki Young Ju dan ook voor exact zo’n scenario. Hij vindt het gebruik van bitcoin als onderpand niet gunstig voor bitcoin-investeerders, hij denkt dat het net als bij Terra voor een kettingreactie kan zorgen waar de hele industrie last van krijgt.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 324

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment