Grote financiële instelling bestempelt Bitcoin als veilige haven

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) staat al jarenlang bekend als een alternatieve manier van waardeopslag. Langzaamaan beginnen traditionele financiële instellingen de digitale munt te erkennen. Ook Jefferies, een wereldwijd investeringsbedrijf, heeft Bitcoin onlangs onderschreven als een kritische hedge tegen inflatie van fiat-valuta’s. 

Jefferies categoriseert het project in dezelfde groep als goud. Op het moment ervaren veel landen over de hele wereld een grote mate van inflatie. Christopher Wood, hoofd van strategie bij Jefferies, waarschuwt dat grote centrale banken, met de Amerikaanse Federal Reserve voorop, moeite gaan  hebben om soepel uit de onconventionele monetaire beleidsmaatregelen te stappen. We staan op een punt waarin de dollar in gevaar kan komen. Voor de economie over de wereld zal dit grote gevolgen hebben, mogelijk met een recessie als gevolg. Wie BTC bezit zal zijn monetaire waarde kunnen beschermen. 

Jefferies adviseert beleggers die op de lange termijn richten om 10% van hun portfolio toe te wijzen aan Bitcoin. Het investeringsbedrijf accumuleert zelf de afgelopen jaren ook steeds meer van de digitale munt naast de traditionele keuze voor goud als hedge tegen fiat. 

Afwachting van BTC spot ETF

De goedkeuring van een spot exchange-traded fund (ETF) van BTC is nog altijd in afwachting van goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een reeks aanvragen, waaronder die van vooraanstaande bedrijven zoals BlackRock, WisdomTree en VanEck, wachten nog steeds op een beslissing. Eerdere weigeringen door de SEC werden gemotiveerd door zorgen over volatiliteit en mogelijke manipulatie. Een recente gerechtelijke uitspraak ten gunste van Grayscale heeft echter nieuwe hoop gegeven aan de crypto sector. Hierbij wees de rechtbank de SEC terecht voor zijn inconsistentie in goedkeuringen. 

Het blijft onduidelijk hoe deze uitspraak de hangende aanvragen zal beïnvloeden. Naar verwachting zal het grote impact hebben voor de bitcoin koers aangezien de digitale munt een stuk toegankelijker wordt voor iedereen alsook voor traditionele financiële instellingen.  Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment