Grote Europese bank lanceert crypto diensten voor bitcoin en ethereum

Louise de Graaf


De op vier na grootste bank in Zwitserland heeft deze week bekendgemaakt crypto diensten te gaan aanbieden. Het gaat om St. Galler Kantonalbank. De diensten betreffen handel en bewaardiensten voor ethereum (ETH) en bitcoin (BTC). 


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

SEBA en St. Galler slaan handen ineen voor crypto

De crypto diensten worden aangeboden in samenwerking met SEBA Bank, een Zwitserse crypto bank. Vooralsnog zijn de crypto diensten enkel beschikbaar voor een selecte groep cliënten. St. Galler Kantonalbank heeft tevens aangegeven het crypto aanbod uit te willen breiden in de toekomst op basis van de vraag van cliënten.

“We zijn erg blij om St. Galler Kantonalbank met onze expertise te ondersteunen in zijn uitbreiding omtrent digitale asset diensten. Eerder dit jaar, na een kort implementatieproject, ondertekenden St. Galler Kantonalbank en SEBA het contract. St. Galler is nu klaar om een selecte groep cliënten toegang te verlenen tot cryptocurrencies. Als eerste stap bitcoin en ethereum. Andere crypto zullen snel volgen,” Aldus Christian Bieri van SEBA Bank.

Het is de eerste stap in de crypto wereld voor St. Galler, en het zal klanten de mogelijkheid geven om crypto aan hun investeringsportfolio’s toe te voegen. 

Zwitserse banken voorop in crypto adoptie

De bank is een van de 24 zogenaamde ‘kantonnale banken’ in Zwitserland. Dit zijn banken die gedeeltelijk in handen zijn van de deelstaten van het land. Ook St. Galler verheugt zich over de samenwerking met SEBA Bank. Falk Kohlmann van St. Galler Kantonalbank zegt er het volgende over:

“Met dank aan onze samenwerking met SEBA Bank hebben we een duidelijke opzet geïmplementeerd, waardoor we kunnen leren en groeien in verhouding tot de wensen van onze cliënten.”

SEBA Bank is, zoals eerder vermeld, een crypto bank. Het crypto platform heeft namelijk een officiële banklicentie in handen van de Zwitserse financiële toezichthouder. Dit geeft SEBA een unieke positie als bruggenbouwer tussen de traditionele financiële wereld en de crypto wereld.

St. Galler is overigens niet de eerste Zwitserse bank die door SEBA Bank ondersteund wordt bij het opzetten van crypto diensten. Eerder gingen LGT Bank Liechtenstein en Julius Baer Bank al in zee met SEBA Bank.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment