Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland

Louise de Graaf


Crypto exchange Bitpanda heeft bekend gemaakt dat het op zeer korte termijn de Nederlandse markt verlaat. 1 februari sluit het de deuren en klanten worden dringend verzocht om hun crypto ergens anders te stallen.

Een strategische terugtrekking

Deze beslissing van Bitpanda, dat geen registratie heeft bij De Nederlandsche Bank (DNB), markeert een significante verschuiving in hun bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft meer dan 4 miljoen gebruikers, maar heeft nu besloten zich terug te trekken uit de Nederlandse markt. De redenen achter deze beslissing zullen waarschijnlijk te maken hebben met het gebrek aan een licentie.

In een mededeling aan hun klanten gaf Bitpanda aan dat ze zich willen conformeren aan de laatste regelgeving zoals bepaald door lokale toezichthouders. Bitpanda raadt zijn Nederlandse klanten aan om vóór 1 februari 2024 over te stappen naar Bitvavo.

“Bitpanda is toegewijd aan haar missie om samen te werken en te voldoen aan het nieuwste regelgevingslandschap zoals gedicteerd door lokale toezichthouders, daarom hebben we besloten om Nederlandse inwoners te offboarden van ons Brokerplatform,” aldus de mail van Bitpanda aan gebruikers.

Bitpanda gebruikers: let op

Voor bestaande Bitpanda-gebruikers zijn er cruciale datums om in gedachten te houden. Tot 31 januari 2024 kunnen klanten blijven handelen op het platform. Vanaf 1 februari is handelen niet meer mogelijk, maar blijft inloggen en het beheren van accountinformatie, evenals het opnemen of overdragen van activa en fondsen, toegestaan. 26 februari 2024 is de ultieme deadline voor het opnemen of overzetten van middelen.

De overstap naar Bitvavo is niet geautomatiseerd en vereist een handmatig proces. Het alternatief om crypto te verkopen en het saldo uit te laten betalen op een bankrekening biedt ook flexibiliteit voor degenen die een meer traditionele route verkiezen.

10 euro gratis crypto bij Bitvavo

Bitvavo beloont nieuwe gebruikers daarnaast met een aantrekkelijke welkomstbonus van €10 aan crypto naar keuze. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Op deze manier wordt de overstap van Bitpanda naar Bitvavo een stukje makkelijker gemaakt, maar ook crypto investeerders die geen klant zijn bij Bitpanda kunnen van deze actie gebruimaken.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment