Grote crypto exchange moet stoppen van Thaise overheid

Louise de Graaf


De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand heeft een crypto exchange dat gevestigd is in het land, Zipmex, opgedragen om tijdelijk te stoppen met zijn activiteiten.  Dit besluit komt nadat de marktregulator eist dat de exchange enkele wijzigingen aanbrengt in zijn managementstructuur en zijn financiële positie verbetert.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Thailand sluit tijdelijk crypto exchange

Zipmex werd al een tijdje nauwlettend in de gaten gehouden, nadat ze in 2022 hadden gevraagd om hulp bij het afbetalen van een schuld van $97 miljoen aan hun klanten. In november 2023 stelde Zipmex voor om hun schuldeisers slechts 3,35 cent per dollar te betalen als deel van een plan om hun schulden af te lossen en hun bedrijf opnieuw te organiseren.

In januari adviseerde de crypto exchange hun klanten om hun geld van het platform te halen. Dit suggereerde dat de uitwisseling mogelijk overwoog om te stoppen met werken. De recente aanwijzing van de SEC versterkt dit idee.

Op 12 januari had de Thaise SEC tegen Zipmex al verteld dat ze hun geld beter moeten beheren en hun bedrijf anders moeten organiseren om klanten te beschermen en efficiënter te zijn. Na een vergadering op 1 februari concludeerde de overheidsinstantie dat de exchange niet aan de gestelde richtlijnen voldeed. Het resulteerde ertoe dat de SEC op 2 februari heeft aangekondigd dat Zipmex tijdelijk moet stoppen met werken.

Ultimatum

Binnen 15 dagen nadat Zipmex tijdelijk gestopt is, moeten ze de instructies van de Thaise SEC opvolgen om zo geldproblemen op te lossen. Zipmex moet ook een systeem bedenken om de investeerders te beschermen tegen misbruik van hun geld. Na die tijd moeten ze een verslag aan de SEC geven en als de instantie het goedkeurt, mogen ze weer beginnen met werken.

De SEC heeft ook opgedragen dat Zipmex altijd beschikbaar moet zijn voor opnames, zelfs als hun reguliere activiteiten zijn stopgezet. Maar op dit moment kunnen klanten alleen handmatig opnames aanvragen door contact op te nemen met de klantenservice.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment