Grote Bitcoin miners boeken recordwinsten

Louise de Graaf


September was een zeer goede maand voor de Amerikaanse bitcoin mining sector. Toonaangevende miners zoals Marathon Digital, Riot Platforms en CleanSpark noteerden sterke producties. Ondanks de zijwaartse koers van bitcoin (BTC) maakten de miners flinke winst.

Bitcoin miners tevreden

Marathon produceerde 1.245 BTC in september. Dit is een 16 procent groei ten opzichte van augustus en een ongekende 245 procent groei ten opzichte van september 2022. Deze absurde groei is te danken doordat het bedrijf een groot aantal nieuwe machines aanzette. Daardoor steeg de zogenaamde hash rate, ook wel de computerkracht van de mining apparatuur, met 3,8 exahashes per seconde tot 23,1 exahashes per seconde. 

Dit blijkt uit de resultaten die Marathon openbaar maakte, maar Marathon is nog niet klaar met uitbreiden. Dit heeft CEO Fred Thiel te zeggen over deze plannen:

“We zijn de mogelijkheden aan het verkennen voor onze volgende 5 exahashes capaciteitsuitbreiding, waaronder internationale locaties met hernieuwbare goedkope energie.”

Via social media krijgt Marathon echter ook kritiek. Zo luidt het commentaar dat de operatiekosten veel te hoog zijn. Bij een lagere bitcoin koers zou Marathon in de problemen kunnen komen, aldus de kritiek.

Ook Riot Platforms had een goede maand. Ten opzichte van augustus steeg de bitcoin productie met 9 procent. In totaal minede het bedrijf 362 bitcoin in september.

Riot haalt ook veel inkomsten uit het ondersteunen van het lokale elektriciteitsnetwerk, was afgelopen maand nog op Crypto Insiders te lezen. Riot verdiende zelfs meer aan het leveren van elektriciteit dan het verdiende aan bitcoin minen in de maanden augustus en september.

Amerikaanse bitcoin miners maken dikke winst

De derde succesvolle miner is CleanSpark. CEO Zach Bradford maakt via X bekend dat het bedrijf het beste kwartaal en het beste fiscale jaar achter de rug heeft. CleanSpark produceerde in september 643 bitcoin en 6.903 bitcoin in de afgelopen twaalf maanden.

Volgens Bradford zijn de mooie resultaten te danken aan verbeterde efficiëntie, lagere energiekosten en het draaien op maximale capaciteiten. Hij prijst ook de leiders en de werknemers van het bedrijf, die zich constant blijven inspannen.

Alledrie de Amerikaanse miners zagen op dinsdag hun aandeel fors stijgen. 

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment