Grootste bitcoin mining groep verdient bizar bedrag in 3 dagen

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) mining industrie is een essentieel onderdeel van het Bitcoin netwerk en bestaat vandaag de dag uit een dusdanig formaat dat het lastig maakt om als individu te concurreren. Met name grote mining farms en mining pools zijn verantwoordelijk voor het toevoegen van nieuwe transactieblokken op de blockchain van Bitcoin. Foundry USA was de afgelopen drie jaar de grootste mining pool wat betreft hashrate, maar is nu ingehaald door AntPool. Laatstgenoemde heeft in de afgelopen dagen bovendien een bizar bedrag bij elkaar gesprokkeld met bitcoin mining.

Bitcoin mining: wisseling van de wacht

Allereerst bekijken we de grote verschuiving bij de top van de mining pools. Foundry USA, een dochteronderneming van Digital Currency Group (DCG), heeft nu na drie jaar zijn troon af moeten staan aan AntPool, een mining pool opgericht door de bekende mining hardware-fabrikant Bitmain.

AntPool heeft de afgelopen jaren bij FoundryUSA in de hek gehijgd als nummer twee binnen de mining pool-industrie. De afgelopen dagen heeft AntPool echter zijn hashrate, ofwel totale rekenkracht, flink verhoogd waardoor het de nieuwe nummer één is geworden.

Volgens data van BTC.com heeft AntPool een hashrate van 118,67 exahash per seconde (EH/s). FoundryUSA heeft met 110,06 EH/s een nipte achterstand.

De eerdere dominantie van FoundryUSA wordt weerspiegeld in het totale aantal gedolven transactieblokken. Uit data van mempool.space blijkt dat Foundry USA heeft namelijk 28.340 transactieblokken gemined, terwijl AntPool op een totaal van 26.450 uitkomt.

Gigantische BTC inkomsten

Gisteren heeft de miningpool van BitMain 46 transactieblokken toegevoegd aan de Bitcoin blockchain. Dit staat gelijk aan maar liefst 30,07 procent van het totale aantal gedolven transactieblokken.

Aangezien de block reward momenteel gelijkstaat aan 6,25 BTC, heeft AntPool, exclusief de betaalde transactiekosten, 287,5 BTC verdiend. Tegen de huidige BTC koers staat dit gelijk aan iets meer dan 8 miljoen dollar.

Wat betreft de afgelopen 3 dagen heeft AntPool in totaal 121 transactieblokken toegevoegd aan de blockchain, terwijl Foundry USA niet verder kwam dan 119. AntPool heeft hiermee meer een bizar bedrag van iets meer dan 21 miljoen dollar aan bloksubsidie in ontvangst genomen. Daarbovenop komen ook nog de betaalde transactiekosten.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment