Groot ‘tekort’ aan bitcoins ontwaakt stokoude coins uit diepe winterslaap

Louise de Graaf


Investeerders in bitcoin (BTC) zijn al tijden erg positief over hun investering, zo bleek een paar maanden geleden uit on-chain data. Zelfs de bearmarkt van 2022 heeft hier weinig aan veranderd, want het aantal bitcoins op exchanges daalt al sinds 2021. Maar de koers is sindsdien flink gestegen, en dit heeft een hoop oude coins wakker gemaakt. Die zouden deze trend langzaam om kunnen keren.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Aantal beschikbare bitcoins op dieptepunt

Dat het aantal coins op exchanges daalt hoeft niet per definitie te betekenen dat investeerders bullish zijn, maar veel aanverwante gegevens duiden hier wel op. Het meest voor de hand liggende gegeven is dat de koers hard is gestegen – zelfs ten opzichte van 2021, want de koers heeft inmiddels een nieuw record gevonden.

Volgens marktanalisten is het hard gekrompen aanbod eigenlijk de enige reden voor de enorme stijging. Sinds eind 2022 is het aanbod volgens gegevens van CryptoQuant met meer dan 20% gedaald. Ook ligt het handelsvolume weer op de niveaus van de pieken in 2021, afgaande op de koers zal dat voor een groot deel zijn veroorzaakt door kopers.

Vroege investeerders verkopen bitcoin?

Maar toch zou hier langzamerhand verandering in kunnen komen. Op sociale mediaplatform X schrijft de Bitcoin-ontwikkelaar mononaut dat iemand 2.000 BTC heeft verstuurd naar een wallet van Coinbase. Bij de huidige koers van ongeveer 71.500 Amerikaanse dollar zijn de coins zo’n 143 miljoen dollar waard.

Dat is op zichzelf al een groot bedrag, zeker als je je bedenkt dat deze transactie een uitzondering is. Wat net zo bijzonder is, is dat de eigenaar de coins al sinds 2010 bezat.

CryptoQuant-oprichter en -CEO Ki Young Ju schrijft op X dat dit een teken is dat het gebrek aan verkopers oude coins ‘wakker maakt’. Als dat de komende tijd vaker gebeurt, dan zou het kunnen dat de trend van steeds minder coins in de wallets van exchanges wel eens omgedraaid zal worden.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment