Groot crypto-netwerk zal voor een uur lang volledig stil liggen

Louise de Graaf


De populaire Ethereum Layer 2-schaaloplossing, Optimism, zal volgende week een interessant experiment uitvoeren. Het platform heeft aangekondigd dat het alle Ethereum-opnames voor één uur zal pauzeren om hun incidentresponsesysteem te testen. Deze stap is bedoeld om de robuustheid en reactietijd van het platform te evalueren in het geval van mogelijke noodgevallen.


Binance herovert crypto markt ondanks rechtszaken en vertrek Nederland

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Beveiligingsupgrade voor Ethereum netwerk in de maak

Op 15 februari zal Optimism voor een uur stoppen met het verwerken van Ethereum-opnames. Het doel is om een nieuw en verbeterd systeem te testen voor het omgaan met onvoorziene gebeurtenissen. Dit nieuwe systeem heeft de mogelijkheid om ERC-20-tokens en NFT’s tijdelijk te stoppen. Zo kunnen alle Optimism-netwerken ervoor kiezen om het te implementeren.

Optimism staat bekend om zijn focus op het verbeteren van de schaalbaarheid en bruikbaarheid van Ethereum door middel van Layer 2-oplossingen. Het platform achter de crypto Optimism (OP) handelt transacties off-chain af. Periodiek stuurt het een samenvatting van deze transacties naar de Ethereum-mainnet, met als doel de overbelasting te verminderen en de kosten te verlagen.

Dit heeft Optimism tot een belangrijke speler gemaakt in de Ethereum-ecosfeer. Dit experiment dient als een cruciale stap voor Optimism om zijn beveiligingsinfrastructuur te valideren en te versterken.

“Deze upgrade komt voort uit inzichten die zijn verzameld tijdens uitgebreide incidentrespons-oefeningen en waardevolle input van experts uit de industrie, en zal de veerkracht van de Superchain verbeteren zodra deze operationeel is”, verklaart OP Labs, het bedrijf achter Optimism.

Optimism’s proactieve benadering van systeemverbetering

De beslissing om Ethereum-opnames tijdelijk te stoppen, zij het voor slechts één uur, is een gedurfde zet. Het laat zien dat het team van Optimism proactief is in het testen en verbeteren van hun systemen. Zelfs als dat betekent dat het enige ongemak voor gebruikers veroorzaakt.

Het bedrijf kondigde het verbeterde systeem aan op 25 januari, waar het de update toelicht:

“Dit is een upgrade met de focus op beveiliging die uitsluitend betrekking heeft op de L1 smart contracts,” schrijft het op de eigen website.

OP Labs erkent zelf ook dat het een update is met breder perspectief op de toekomst:

“Deze upgrade gaat niet alleen over het versterken van individuele chains; het gaat erom gebruik te maken van de collectieve beveiligingsintelligentie van de hele Superchain,” aldus OP Labs.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 96Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment