Grayscale vraagt ‘’covered call Bitcoin ETF’ aan

Louise de Graaf


Het crypto-universum blijft evolueren met de recente goedkeuring van 11 spot Bitcoin (BTC) ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari. Deze ontwikkeling markeert een significante mijlpaal, niet alleen voor ervaren cryptobeleggers, maar ook voor nieuwkomers die vertrouwd zijn met traditionele beleggingskanalen zoals aandelenportefeuilles. Een van de grote vermogensbeheerders heeft onlangs een zogeheten ‘covered call Bitcoin ETF’ aangevraagd. Wat is dit en waarom kan dit belangrijk zijn?


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Grayscale en de innovatieve strategie

Grayscale Investments valt op met hun aanvraag voor een covered call Bitcoin ETF. Dit concept, al bekend in de traditionele aandelenmarkt, biedt een strategie die mogelijk het rendement van beleggers verhoogt door het combineren van de aankoop van activa met de strategische verkoop van callopties. Calls zijn leveraged posities die wedden op een stijging van de prijs van de achterliggende activa.

Deze benadering wordt vaak gebruikt voor aandelen die men voor lange termijn wil behouden en stelt investeerders in staat om inkomsten te genereren, vooral als er weinig beweging in de onderliggende prijs wordt verwacht.

Het pad naar goedkeuring van het Bitcoin ETF

Grayscale’s reis naar goedkeuring was niet zonder hindernissen. Na een complex proces, waaronder een herbeoordeling van hun aanvraag door het Amerikaanse Hof van Beroep, heeft Grayscale uiteindelijk succes geboekt. Hun spot Bitcoin ETF, goedgekeurd op 10 januari, is een teken van veranderende tijden in de cryptowereld.

Met deze nieuwe vorm van Bitcoin ETF op de horizon, kan de crypto markt opnieuw een nieuwe fase van groei en diversificatie in gaan, waarmee het een aantrekkelijke optie wordt voor een breder scala aan investeerders. Echter, zoals met alle beleggingsstrategieën, is het van belang dat potentiële investeerders zich goed inlezen en bewust zijn van de risico’s en kansen die deze nieuwe vorm van ETF met zich meebrengt.

De introductie van de covered call Bitcoin ETF door Grayscale markeert, mits goedgekeurd, opnieuw verdere adoptie en acceptatie van crypto. Het opent deuren voor zowel traditionele als nieuwe beleggers in de steeds groeiende wereld van cryptocurrencies.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 394

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment