Goudprijs nadert historisch hoogtepunt ondanks problemen

Louise de Graaf


In de nieuwste aflevering van GoudKoorts, een initiatief van Gold Republic, bespreek ik de huidige stand van zaken met betrekking tot goud, zilver, bitcoin en het rentebesluit van de ECB.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Goud en bitcoin stijgen, ECB zorgt voor problemen

Allereerst begin ik met een blik op de goud- en zilverprijs. Deze staan respectievelijk op ā‚¬60.600 en ā‚¬700. Daarna bespreek ik kort bitcoin (BTC), die momenteel aan een forse opmars is begonnen. ƉƩn bitcoin is momenteel $34.500 waard.

Daarna bespreek ik de impact van de Europese Centrale Bank (ECB) rentebeslissing. Ik speculeer dat er waarschijnlijk geen renteverhoging zal plaatsvinden, maar toch wijs ik wel op de strengere leennormen en de mogelijke gevolgen voor bedrijven. De hoge rentetarieven kunnen bedrijven onder druk zetten.

Chinese vastgoedmarkt op instorten, goud nadert historisch hoogtepunt

Vervolgens spreek ik mijn zorgen over de Chinese vastgoedmarkt en de gevolgen daarvan voor de wereldeconomie uit. De vastgoedprijzen in China zijn zwaar gedaald en de mogelijke impact hiervan op de wereldwijde markten kan groot uitpakken.

Als laatste behandel ik de huidige stand van zaken rondom de goudkoers. Deze bevindt zich heel erg dicht bij een all-time high, ondanks de stijgende rentetarieven. Dit duidt op een afnemend vertrouwen in overheden en monetaire autoriteiten, wat goud aantrekkelijk maakt als een vorm van bescherming.


šŸ”” Vandaag: ā‚¬56 goud gratis

Het mogelijke effect op de goud prijs

De bovenstaande ontwikkelingen zijn een mogelijk teken van financiƫle chaos. Een van de activaklassen waar investeerders vaak naar kijken als veilige haven in dergelijke economisch onzekere tijden is goud. Het is dan ook interessant om goud te onderzoeken als mogelijk onderdeel van een investeringsportfolio.

Gold Republic, een Nederlands goudplatform, biedt nieuwe klanten een welkomstbonus. Elke nieuwe klant dieĀ via deze link een account aanmaaktĀ ontvangtĀ 1 gram goud ter waarde van 60 euro gratis. Eerst meer lezen over Gold Republic? Lees hier deĀ Gold Republic reviewĀ op Crypto Insiders.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment