Google zet nieuwe crypto-stap, blockchain-walletinformatie zichtbaar

Louise de Graaf


Lang was Google één van de bedrijven die niet zoveel met blockchain en cryptocurrencies te maken wilde hebben. Als het bedrijf achter de grootste zoekmachine ter wereld leek het zelfs crypto gerelateerde termen te te weren uit veel dingen die met Google te maken hebben. Maar nu komt daar langzaam verandering in; sinds kort toont Google walletinformatie direct vanuit de zoekmachine.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blockchain adressen googlen vanaf nu mogelijk

De zoekgigant staat al een tijdje open voor sommige informatie afkomstig van blockchains. Zo is Ethereum-explorer Etherscan al sinds eind 2022 gekoppeld aan de zoekmachine. Sindsdien krijg je als je een walletadres googlet de bijbehorende ETH-balans te zien. Maar verder bleef het lang uit met de ondersteuning voor dergelijke blockchains – tot vorige week.

Vorige week is hier de walletbalans van Ethereum Name Service (ENS) adressen aan toegevoegd. Daardoor kun je een ENS-domein opzoeken, waarna je de bijbehorende balans in ether ziet.

Nu geldt dit niet alleen voor Ethereum en Ethereum Name Service, maar ook voor Bitcoin (BTC),  Arbitrum (ARB), Avalanche (AVAX), Optimism (OP), Polygon (MATIC) en Fantom (FTM).

Uiteraard stelde Google je voorheen gewoon in staat om walletadressen op te zoeken, maar voor het bekijken van resultaten werd je doorverwezen naar de bron. Nu wordt de informatie direct getoond in de zoekmachine zelf, aan de hand van gegevens van veelgebruikte explorers.

Google is terughoudend met crypto

Google was lang erg terughoudend als het gaat om crypto. Zo mocht je als crypto-bedrijf niet adverteren via Google’s AdSense-platform. Dit is pas sinds eind januari toegestaan. Google heeft het grootste advertentieplatform ter wereld, dit kan dus veel deuren openen voor bedrijven in de crypto-sector.

De zoekgigant is verder niet de enige die wel brood ziet in blockchain-informatie. Zo kan OpenAI’s ChatGPT al bijna een jaar data van de Solana (SOL) blockchain uitlezen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 367

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment