Google AI voorspelt XRP koers bij nieuwe bitcoin bullmarkt

Louise de Graaf


XRP, de cryptomunt van Ripple, heeft sinds januari 2018 niet meer een nieuwe all-time high gevestigd. Dit is direct gerelateerd met de rechtszaak waarin Ripple sinds eind 2020 verkeerd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Nu deze juridische strijd zijn einde nadert, koesteren veel analisten hoge verwachtingen voor XRP als er een nieuwe bullmarkt zou ontstaan. We vroegen Google’s artificial intelligence chatbot Bard om zijn prijsverwachting te delen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP naar $38,50 of $46,50, volgens Bard

Bard is in staat om, net als ChatGPT, door middel van kunstmatige intelligentie allerlei soorten vragen te beantwoorden. De eerste vraag betreft een prijsvoorspelling voor XRP in het geval bitcoin (BTC) de magische 100.000 dollar zou bereiken.

Terwijl Google Bard erkende dat het moeilijk is om tot een specifieke prijs te komen, noemt het uiteindelijk 38,50 dollar als antwoord. Met een huidige XRP koers van 0,5674 dollar zou dit een weerzinwekkende stijging van bijna 6.700 procent impliceren.

In een meer bullish scenario, wanneer bitcoin een prijs van 200.000 zou bereiken, benadrukt Google Bard het potentieel voor XRP om te stijgen tot 46,50 dollar. Deze optimistische rally zou een stijging van meer dan 8.000 procent betekenen ten opzichte van de huidige waardering.

De in februari gelanceerde chatbot benoemt verschillende factoren die volgens hem een grote rol kunnen spelen bij een mogelijke koersexplosie. Allereerst wordt verwezen naar de aankomende Bitcoin halving van april als belangrijke katalysator voor een nieuwe bullmarkt.

Bovendien ziet Google Bard het beëindigen van het juridische geschil tussen Ripple en de SEC als een essentieel element om zijn prijsdoelen te bereiken, ‘’omdat dit het vertrouwen van beleggers in de activa aanzienlijk zou kunnen versterken’’.

Crypto-investeerders opgepast

Google Bard onderstreept tevens de speculatieve aard van deze voorspellingen en waarschuwde dat ze mogelijk niet uitkomen. De chatbot pleit voor voorzichtigheid en spoort beleggers aan om zelf onderzoek te doen.

Dit soort voorspellingen dien je als investeerder met een flinke korrel zout te nemen. Het zijn uiterst oppervlakkige voorspellingen die niet als betrouwbare leidraad moeten worden beschouwd.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment