Goldman Sachs wil meedoen met BlackRock en Grayscale

Louise de Graaf


De spanning omtrent de aankomende spot bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) in de VS loopt steeds hoger op.

Goldman Sachs, een van de grootste investeringsbanken uit de VS en een prominente naam in de financiële wereld, blijkt gesprekken te voeren met twee grote spelers in de ETF race.

Het gaat dan om twee van de belangrijkste spelers in deze race: BlackRock en Grayscale Investments.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Goldman Sachs als geautoriseerde deelnemer in bitcoin-ETF

Goldman Sachs wil een cruciale rol spelen in de bitcoin-ETF’s van BlackRock en Grayscale. Dat melden twee anonieme bronnen aan CoinDesk.

De investeringsbank wil een zogeheten authorized participant (AP), of geautoriseerde deelnemer, worden in de ETF’s van de twee vermogensbeheerders.

De benoeming van geautoriseerde deelnemers is een cruciale stap in het ETF proces. Deze deelnemers spelen namelijk een sleutelrol in het waarborgen van de liquiditeit en prijsstabiliteit van de ETF’s.

BlackRock had onlangs al concurrent JPMorgan, de grootste investeringsbank van de VS, benoemd als een van geautoriseerde deelnemers. Goldman Sachs zou momenteel in gesprek zijn met beide vermogensbeheerders hierover.

Zorgen over bitcoin-ETF goedkeuring maakt crypto markt volatiel

Grote banken waren lang zeer terughoudend en sceptisch over bitcoin. De komst van een beursgenoteerd bitcoin fonds in de VS lijkt daar een grote verandering in te brengen.

De goedkeuring van een bitcoin-ETF wordt dan ook gezien als een cruciale stap in de adoptie van crypto en de erkenning als een volwaardig financieel instrument.

De markt hoopt dan ook dat de komst van een spot bitcoin-ETF in de VS massaal particuliere, maar vooral institutionele beleggers, zal aantrekken.

Er zijn echter zorgen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) toch nog alle aanvragen kan afwijzen. Dat heeft de toezichthouder in het verleden vaker gedaan.

Zo zorgde een rapport van analysebedrijf Matrixport, waarin de onderzoeker zei dat hij verwacht dat de SEC deze maand toch alle aanvragen afwijst, voor een flinke crash op de crypto markt.

Veel koersen daalden met meer dan 10%. Matrixport verwacht dat een daadwerkelijke afkeuring zelfs een crash van 20% kan veroorzaken.

De analisten van Bloomberg waarschuwden ook dat de kans bestaat voor een algehele afwijzing. Zij achten dat de kans op een afwijzing echter slechts 10% is.

Post Views: 281Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment