Goed nieuws voor AI-crypto? VS sluit bank

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Langverwachte Bitcoin halving achter de rug, markt vol verwachtingen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Yuga Labs gooit het roer om

Yuga Labs, bekend van de Bored Ape Yacht Club, ondergaat opnieuw een reorganisatie te midden van een evoluerende markt voor NFT’s. CEO Greg Solano kondigde ontslagen aan na een grondige evaluatie van het bedrijf sinds zijn aantreden twee maanden geleden. Hij bekritiseerde de complexe bedrijfsprocessen die de creatieve geest van het bedrijf hebben vertroebeld. Solano benadrukt dat ondanks de uitdagingen, de focus blijft op het ontwikkelen van het Otherside metaverse project.

In een recente ontwikkeling heeft Yuga Labs bepaalde bedrijfsonderdelen afgestoten, waaronder HV-MTL en Legends of the Mara, die zijn overgenomen door gameontwikkelaar Faraway. Bovendien werd Won Kim aangesteld als hoofd van merkpartnerschappen. De gemeenschap reageerde gemengd op het nieuws van de ontslagen, hoewel de steun voor Solano’s bericht overwegend positief was. Dit alles gebeurt in een periode waarin Yuga Labs navigeert door de uitdagingen van een veranderende NFT-markt.

Nvidia aandeel stijgt hard: goed nieuws voor AI-crypto?

Het aandeel van Nvidia, een vooraanstaande producent van grafische verwerkingseenheden (GPU’s), is deze week met 15% gestegen, wat analisten ertoe aanzet te speculeren of de prijzen van AI-cryptomunten deze trend zullen volgen. Deze stijging volgt na een korte dip de vorige handelsweek, en brengt de marktwaarde van Nvidia van $756 naar meer dan $880 per aandeel. Hiermee is de chupreus een van de grootste bedrijven ter wereld.

Hoewel AI-cryptomunten onlangs prijsdalingen hebben ervaren, verwachten analisten dat de sterke prestaties van Nvidia een positieve invloed zullen hebben op deze sector, zoals eerder gebeurde in de vorige marktcyclus. De verwachte Q1 2024 inkomstenrapportage van Nvidia op 22 mei wordt door velen gezien als een cruciaal moment dat verdere investeringen in AI-tokens kan stimuleren, mede vanwege het ‘FOMO’ gevoel dat traditionele financiële (TradFi) investeerders hadden toen Nvidia’s aandelen eerder stegen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Amerikaanse overheid sluit bank

De Amerikaanse toezichthouders hebben Republic First Bank in Philadelphia gesloten, wat de eerste banksluiting in de VS in 2024 markeert. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft de controle overgenomen en zal bijna alle deposito’s en activa van de bank beheren. De bank, met ongeveer $6 miljard aan activa en $4 miljard aan deposito’s, zal haar 32 filialen in New Jersey, Pennsylvania en New York heropenen onder de vlag van Fulton Bank tegen begin volgende week.

De sluiting heeft discussie uitgelokt binnen de crypto-gemeenschap, aangezien Bitcoin en andere cryptomunten enige fluctuaties vertoonden na het nieuws. Verschillende figuren binnen de crypto-wereld hebben hun mening gedeeld, waarbij sommigen de instabiliteit van traditionele banken als een sterk argument voor cryptogeld zien. Dit alles vindt plaats in een jaar waarin de banksector al meerdere sluitingen heeft gezien, wat de discussie over de robuustheid van traditionele financiële instellingen versus crypto verder aanwakkert.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment