gigantische stijging in 24 uur

Louise de Graaf


Vanochtend schoot bitcoin (BTC) naar zijn hoogste prijs in euro’s ooit. Daar bleef het niet bij, shiba inu (SHIB) zette de achtervolging in en liet ook een verbazingwekkende stijging zien in de afgelopen 24 uur.

58 procent stijging in 24 uur

In tegenstelling tot de vorige bullmarkt, waar prijsstijgingen voornamelijk door hype of speculaties werd gedreven, hebben de ontwikkelaars de memecoin meer nut gegeven. Zo kunnen investeerders de token gebruiken voor yield farming, het kopen en verkopen van non-fungible tokens (NFT’s) en andere toepassingen die deel uitmaken van de decentralized finance (DeFi) economie.

In de afgelopen 24 uur is het dan ook gigantisch gestegen met maar liefst 58% in 24 uur. Zoomen we uit op de grafiek dan is de memecoin met meer dan 200% gestegen afgelopen 7 dagen. Een bizarre stijging, waar menig investeerder jaloers op is.

Oorzaken shiba’s prijs stijging

Natuurlijk is het altijd speculeren wat de exacte oorzaak is van de stijging. Ten eerste heeft bitcoin vandaag een mega stijging laten zien door een nieuwe all-time high neer te zetten. Op het moment van schrijven staat bitcoin op €61.500 en is het in de afgelopen 24 uur meer dan 6 procent gestegen. Altcoins, zoals shiba inu, liften vaak mee op een stijging van bitcoin.

Daarnaast gaat het handelsvolume door het dak, met momenteel een 24 uurs volume van 146,93 miljard euro. Op het hoogtepunt was een SHIB token €0,000033679 waard. Vergeleken met 24 uur geleden toen de crypto munt nog een prijs aanraakte van €0,000019072.

All-time high in zicht voor shiba

Nu de afgelopen dagen shiba enorme stijgingen heeft laten zien, kan er langzaamaan gedacht worden aan een nieuwe all-time high. Deze dateert sinds 28 november 2021 en de prijs was destijds 0,00006831. Hiervoor mag het nog wel even een flinke stijging laten zien van iets meer dan 100%. Afgelopen dagen heeft het in ieder geval bewezen dat het mogelijk is.

Het pad naar €1 lijkt vrijwel onmogelijk, maar enthousiastelingen hopen er altijd op. De enige manier zou een enorme burn zijn van de SHIB tokens. Maar wanneer 99,9% van alle SHIB tokens geburned zijn, is er nog steeds een marktkapitalisatie van ongeveer €535 miljard nodig om de SHIB-koers naar €1 te brengen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Shiba Inu of misschien Bitcoin te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €20,- gratis


Post Views: 223Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment