Gevaar voor crypto? Laatste kans voor Chinese vastgoedreus Evergrande

Louise de Graaf


Al jaren wankelt de Chinese vastgoedmarkt. Vooral de vastgoedgigant Evergrande heeft het zwaar. Er dreigt een ontmanteling van het bedrijf in verband met torenhoge schulden die niet betaald kunnen worden. Evergrande lijkt nog een laatste kans te krijgen om het tij te keren. Mocht ditmaal niet lukken, zou dit verregaande internationale gevolgen kunnen hebben.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Evergrande krijgt laatste kans

Volgens Reuters is Evergrande is momenteel in onderhandeling met meerdere schuldeisers uit meerdere landen. Volgens de rechter die zich over het faillissement van Evergrande ontfermt is dit de allerlaatste kans. Het bedrijf heeft meer dan $300 miljard aan schulden.

Het bedrijf heeft nu echt zijn laatste kans om een haalbaar voorstel in te dienen dat aanvaardbaar is voor mijn klanten. We hopen dat het bedrijf de zeer duidelijke boodschap begrijpt die de rechter heeft gegeven: dat dit de laatste kans is.”

Aldus de advocaat van een deel van de schuldeisers. Evergrande heeft nog tot 4 december om met een plan te komen.

Echter zit niet alleen Evergrande in de problemen. Ook Country Garden, een andere reusachtige vastgoedontwikkelaar, verkeert in zwaar weer. Het bedrijf miste al twee betalingsdeadlines.

Hoewel de Chinese economie en de vastgoedmarkt voorzichtig tekenen van herstel tonen, is het de grote vraag of dit op tijd komt. Wat zeker is, is dat het er voor Evergrande en Country Garden om gaat spannen.

Gevolgen voor de crypto sector onduidelijk

Mochten de twee Chinese vastgoedreuzen het hoofd niet boven water kunnen houden, zou dit potentieel desastreus zijn. Hoewel de meeste schuldeisers zich in China bevinden, zijn internationale gevolgen niet uit te sluiten. Al jaren bestaat de angst dat een Chinese vastgoed ramp de globale economie zou kunnen verstoren.

Wat dit op zijn beurt voor de crypto sector zou betekenen is onduidelijk. Op het eerste gezicht zou een globale economische ramp investeerders kunnen afschrikken, vooral in meer risicovolle activa als crypto. De laatste tijd begint bitcoin (BTC) zich echter weer meer te manifesteren als een zogenaamde inflatiehedge. Volgens experts zou internationale- en economische onrust daarom het ideale recept zijn voor een koersstijging van bitcoin.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment