‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt

Louise de Graaf


De hoop op goedkeuring van een ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Fund (ETF) in mei lijkt vervlogen te zijn. Althans, als we de berichten van de Standard Chartered Bank moeten geloven. Het wereldwijde financiële instituut, bekend om zijn expertise op het gebied van investeringen, heeft aangegeven dat de kans klein is dat de langverwachte goedkeuring in mei zal plaatsvinden.


Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Standard Chartered ziet ETF in mei somber in

De verwachtingen voor een ETF van ’s werelds grootste altcoin waren hooggespannen. Ethereum heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei doorgemaakt en wordt nu gezien als een essentieel onderdeel van het crypto-ecosysteem. Een ETF zou institutionele investeerders de mogelijkheid bieden om op een meer gereguleerde en traditionele manier in ethereum te investeren. Iets wat bij bitcoin (BTC) sinds het begin van het jaar mogelijk is. Het beursgenoteerde fonds van BTC is een groot succes gebleken.

De bankengroep Standard Chartered heeft echter opgemerkt dat er nog steeds enkele hindernissen zijn die overwonnen moeten worden. Pas wanneer deze obstakels teniet zijn gedaan kan het beleggingsproduct voor ethereum groen licht krijgt van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Geoffrey Kendrich is hoofd onderzoek bij Standard Chartered op het gebied van forex- en digitale activa. In een rapport, dat afgelopen dinsdag werd vrijgegeven, zei hij dat de bank van mening is veranderd:

“We hadden eerder verwacht dat de SEC op 23 mei ETH ETF’s zou goedkeuren. Dit was gebaseerd op de visie dat het goedkeuringsproces voor ETH een vergelijkbare traject zou volgen als de goedkeuring van BTC ETF (die de SEC in januari heeft verleend) en dat er constructieve dialoog zou plaatsvinden tussen de SEC en de ETF-aanvragers, zoals het geval was in de aanloop naar de goedkeuring van BTC ETF.”

Volgende maand onhaalbaar voor ethereum ETF

Standard Chartered is een internationale bank gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk. De bank bedient klanten over de hele wereld, met een sterke aanwezigheid in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Het is een van ’s werelds grootste en meest erkende banken, met een geschiedenis die teruggaat tot 1853.

Kendrick erkent nu dat het proces anders verloopt, waardoor het niet op goedkeuring van een ethereum ETF rekent in mei. “Tot nu toe heeft echter geen dergelijke dialoog plaatsgevonden (of is in ieder geval niet openbaar gemaakt), wat suggereert dat een goedkeuringsdatum van 23 mei onwaarschijnlijk is”, zo sluit hij af.

Dat de kans klein is dat het beursgenoteerde fonds van ethereum in mei wordt gelanceerd, ziet niet alleen Standard Chartered. Bankgigant JPMorgan acht de kans slechts 50 procent, liet het eerder deze maand weten. Wel blijft Standard Chartered positief: het verwacht dan wel in mei geen goedkeuring, maar wanneer de nodige obstakels overwonnen zijn wel.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment