Gebruikers kunnen nu met toncoin betalen op Telegram

Louise de Graaf


In 2022 kondigde Twitter aan dat het creators de kans zou bieden om betaald te worden in stablecoins, meer specifiek USD coin. Begin van dit jaar onthulde Elon Musk dat Twitter van plan is om later dit jaar een betaalplatform binnen de app te introduceren.

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over de mogelijke integratie van cryptobetalingen in dit platform. Telegram heeft echter al het voortouw genomen door toncoin-betalingen toe te staan voor advertentieaankopen op het platform.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Creators op weg naar een ‘TON’

Afgelopen weekend kondigde Telegram een nieuw beloningssysteem aan voor creators. Het beloningssysteem houdt in dat creators 50% ontvangen van de advertentie-inkomsten die door hen worden gegenereerd. Telegram voegde daar nog een update aan toe: betalingen kunnen worden verricht met toncoin (TON), een cryptovaluta die op de TON-blockchain draait.

Telegram beschouwt dit als het meest royale beloningssysteem in de geschiedenis van sociale media. Met Telegram-gebruikers die goed zijn voor 1 miljard kanaalweergaven per maand, kunnen makers (en ook Telegram zelf) dan ook verwachten ’tonnen’ aan opbrengsten binnen te halen.

De aankondiging van afgelopen weekend vermeldt ook dat makers hun kanalen kunnen promoten door slechts “een handvol” Toncoins te betalen. Ze krijgen de mogelijkheid om de specifieke kanalen te kiezen waarop ze hun door TON aangedreven advertenties willen plaatsen.

Waarom ‘TON’?

“We hebben voor de TON Blockchain gekozen wegens de lage kosten en hoge transactiesnelheden, en vanwege het recordaantal transacties dat het per seconde kan verwerken”, verklaarde Telegram in de aankondiging.

TON meldde dat tijdens een test afgelopen november een ton (100.000) transacties per seconde werden geregistreerd.

Bovendien zullen kanaal eigenaren hun beloningen kosteloos kunnen opnemen. Volgens de aankondiging zal de opname service in de komende weken beschikbaar worden.

Het vooruitzicht op het advertentieprogramma heeft de waarde van TON al enorm doen stijgen. Het is met 150% gestegen sinds Pavel Durov, CEO van Telegram, de plannen van de berichtenapp aankondigde om zijn advertentie- en inkomstendelingsprogramma uit te voeren met behulp van TON.

Bovendien heeft de release geleid tot een explosie van activiteit op de TON Blockchain. Zondag werd een recordaantal van 156.000 TON-wallets geactiveerd toen Telegram officieel toncoins begon te accepteren als betaling voor advertenties. Dit aantal is meer dan verdubbeld ten opzichte van het vorige onboarding-record van het netwerk, dat slechts één dag eerder werd behaald.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment