Galaxy wil $100 miljoen ophalen voor nieuw cryptofonds

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Bij ‘crypto’ denk je misschien aan de blockchains die veel van de ontwikkelingen mogelijk hebben gemaakt. Maar zonder geld van buitenaf zouden de meeste van deze protocollen helemaal niet bestaan. Crypto-vermogensbeheerder Galaxy is van plan om een nieuw durfkapitaalfonds op te zetten om nieuwe projecten een kans te geven.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Galaxy onthult plannen voor nieuw fonds

Dat schrijft CoinDesk, die een e-mail van Galaxy aan investeerders zegt te hebben gelezen. Galaxy is het bedrijf van crypto-magnaat Mike Novogratz. Het heeft in 2023 zijn durfkapitaaltak verplaatst naar zijn vermogensbeheertak; het geld onder deze tak is voornamelijk van Galaxy zelf.

Het nieuwe fonds draagt de naam ‘Galaxy Ventures Fund I, LP’ en zal losstaan van het moederbedrijf. Daarom wil Galaxy 100 miljoen Amerikaanse dollar ophalen bij externe investeerders. Het is denkbaar dat deze scheiding te maken heeft met risicomanagement. Investeerders die in aanmerking komen moeten minimaal 1 miljoen dollar investeren.

Galaxy wil het nieuwe fonds wijden aan “financiële applicaties, software-infrastructuur en [op andere blockchains gebouwde] protocollen.” Het plan is om de komende 3 jaar te investeren in tot 30 startups.

Durfkapitalisten op dreef

De aankondiging van Galaxy’s nieuwe fonds komt niet helemaal onverwachts, want durfkapitalisten zijn weer een stuk optimistischer dan vorig jaar. Zij hebben afgelopen maand bijvoorbeeld aanzienlijk meer geïnvesteerd dan in voorgaande maanden.

Dat geeft aan dat ook deze investeerders het de moeite waard vinden om te investeren in erg jonge projecten. In 2023 deden durfkapitalisten het veel rustiger aan. Er is zelfs minder geïnvesteerd dan in 2022, dat nota bene het jaar van een bearmarkt was.

Toch zijn er ook dit jaar al enkele interessante investeringen gedaan. Zo kondigde de traditionele vermogensbeheerder VanEck eerder deze week aan in stablecoins te stappen via een nieuwe startup. Ook heeft het enorme durfkapitaalfonds Andreessen Horowitz begin dit jaar een flink bedrag in de op Ethereum (ETH) gebouwde dienst EigenLayer geïnvesteerd.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment