Gaat Solana 783% stijgen? Groot fonds handelt al met deze premium

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

De geweldige opmars van solana (SOL) van de afgelopen weken zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Ook het solana fonds van de grote vermogensbeheerder Grayscale doet het zeer goed, en zelfs een stuk beter dan de SOL koers. Momenteel handelt de Grayscale Solana Trust (GSOL) namelijk met een zeer hoge premium. Institutionele investeerders staan duidelijk te popelen om blootstelling aan SOL te verkrijgen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Grayscale Solana fonds rijst de pan uit

Aan het begin van de maand was het GSOL fonds nog $87 waard. Nu ligt die waarde al op $202 en dat is meer dan drie keer zo hoog als de SOL koers zelf, die op moment van schrijven iets onder de $60 dollar handelt.

Opmerkelijk is dat Grayscale voor elk GSOL aandeel slechts 0,38 SOL in beheer heeft. Een rekensommetje concludeert dus dat GSOL een premium van 783 procent heeft ten opzichte van de SOL koers. Dat is dus een prijs van ongeveer $530 per SOL. 

Deze premium is werkelijk ongekend en zou een koersstijging van 783% suggereren. Het is een sterk teken van de vraag die institutionele investeerders hebben naar SOL blootstelling. Ook crypto onderzoeker Jay is de institutionele interesse in solana niet ontgaan. De prijs van het GSOL fonds is echter niet per definitie een voorspelling van de toekomstige solana koers.

“We moeten de prijs niet letterlijk nemen maar het geeft een kijkje in de interesse van TradFi, en het is overduidelijk dat TradFi SOL wil kopen.”

Crypto spot ETF’s komen eraan

Institutionele investeerders investeren meestal in crypto via fondsen in plaats van de crypto zelf aan te schaffen en te beheren. Grayscale heeft meerdere crypto fondsen in beheer. Naast GSOL heeft Grayscale ook een bitcoin (BTC) fonds (GBTC).

Deze fondsen bieden echter geen directe blootstelling aan crypto waardoor de koersen van de fondsen hevig kunnen fluctueren. Grayscale wil zijn GBTC fonds omzetten in een exchange-traded fund (ETF) om nog meer investeerders aan te trekken.

Grayscale zit in een race met Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Afgelopen week diende Blackrock ook een aanvraag in voor een spot ethereum-ETF. Alle partijen wachten nog altijd op een besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment