FTX wil $175 miljoen aan Genesis vorderingen verkopen

Louise de Graaf


Op 1 februari heeft FTX bij een rechtbank in Delaware een verzoek ingediend om haar vordering ter waarde van $175 miljoen op het in faillissement verkerende digitale financiële dienstenbedrijf Genesis Global Capital te mogen verkopen. Dit bedrag werd geclaimd door Alameda Research, het hedgefonds dat geassocieerd is met de failliete crypto exchange FTX.

Een vordering is een juridisch recht om van een persoon of entiteit een betaling of andere prestatie te ontvangen. Indien de rechtbank de motie goedkeurt, krijgt FTX de mogelijkheid om de vordering tegen Genesis Global Capital in zijn geheel of in delen, en op verschillende momenten te verkopen. Zo kan de exchange optimaal profiteren van de marktomstandigheden.

Momenteel worden vorderingen op Genesis verhandeld voor een aanzienlijk bedrag van 65% van hun nominale waarde. Het is een veel beter rendement dan de 38% die momenteel wordt gerealiseerd op de vorderingen van Alameda Research. Dit komt omdat investeerders het risico van niet terugbetalen door Genesis lager inschatten dan dat van Alameda Research.


Crypto bedrijven gaan in tegenaanval om nieuwe regelgeving

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Volgende stappen proces

FTX’s aanvankelijke eis om $3,9 miljard te recupereren van Genesis, ingediend in mei 2023, is na onderhandelingen tussen FTX en Genesis in augustus 2023 verlaagd naar $175 miljoen. Deze aangepaste claim heeft in oktober juridische goedkeuring van de rechtbank ontvangen. Eventuele andere vorderingen van FTX op Genesis zijn op dat moment ingetrokken. De partijen kunnen bezwaren tegen de voorgenomen verkoop van de vordering voor of op 15 februari nog indienen.

Op 14 februari zal er een hoorzitting plaatsvinden in New York waarbij het voorgestelde herstructureringsplan voor de schuldeisers van Genesis en de opname van de schikking met de SEC in dat plan zullen worden besproken.

FTX stop herlancering

Tijdens de rechtszaak heeft FTX aangekondigd dat het afziet van de herlancering van zijn handelsplatform. Het oorspronkelijke plan om internationale gebruikers te bedienen is daarmee van de baan. FTX zal nu al zijn activa liquideren om klant schulden af ​​te lossen.

De FTX token (FTT) reageerde volatiel op het nieuws, door eerst fors te stijgen en later weer te dalen. De mate waarin de schadevergoeding de totale verliezen zal dekken, is nog onbekend. De FTT koers bereikte in november 2023 een hoogtepunt van ongeveer €5, maar is nu aanzienlijk lager, met een waarde van ongeveer €2,13 op het moment van schrijven.


Post Views: 6Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment