Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen

Louise de Graaf


Het gaat niet al te best met Solana (SOL). Het was een van de best presterende crypto munten van de afgelopen periode, maar zit op het moment in een forse daling. Vanaf zijn piek in maart, van ongeveer $210, is de digitale munt met 35% gedaald, om vervolgens te stabiliseren rond de $145. 


Failliete crypto-exchange FTX verkoopt $2 miljard aan SOL

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Paniek rond Solana slaat ook toe op de futuresmarkt

Volgens de data van blockchain analyse platform CoinGlass, zien we dat de paniek ook is ingeslagen op de open interest futures markt. Open interest in de context van de futures-markt verwijst naar het totale aantal uitstaande derivatencontracten, zoals futures of opties, die nog niet zijn gesloten, geleverd, of uitgeoefend. In simpele termen is het het aantal actieve contracten die nog openstaan in de markt op een gegeven moment.

Het open interest in Solana futures is met 21% aanzienlijk gedaald in slechts een dag tijd. De daling van de koers zorgde ervoor dat $36,55 miljoen aan long posities van handelaren werden uitgewist. 

Solana was niet de enige die het zwaar te verduren heeft. Andere top 10 cryptocurrencies hebben ook vergelijkbare dalingen gezien. Zo zagen XRP en Cardano (ADA) forse dalingen van ruim 20% in de afgelopen dagen. Met deze correcties is goed te zien dat altcoins in tegenstelling tot Bitcoin (BTC) zich veel volatieler gedragen.

Netwerkproblemen zorgen voor onrust

Een gedeeltelijke verklaring voor de daling lijkt, naast het algehele negatieve sentiment in de crypto markt, de netwerkproblemen. Het platform heeft recentelijk te kampen gehad met ernstige verstoppingen. Het resulteerde in een aanzienlijk aantal mislukte transacties. 

In reactie hierop hebben de ontwikkelaars bij Anza op 12 april een nieuwe versie van hun validator-client, versie 1.18.11, gelanceerd op Solana’s devnet. Het recent gelanceerde devnet, een privé en aanpasbare testomgeving voor ontwikkelaars, dient als een proeftuin voor deze update zonder risico voor de daadwerkelijke activa van gebruikers.

Anza heeft validators opgeroepen om de update spoedig te implementeren en te testen, in voorbereiding op een mogelijke uitrol op het hoofdnetwerk van Solana. De effectiviteit van deze update is cruciaal voor het verminderen van de netwerkverstoppingen, vooral gezien de recente toename van activiteit door nieuwe memecoins en bot spam.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment