Floki Inu lanceert baanbrekend crypto platform, koers stijgt 100%

Louise de Graaf


De ‘memecoin’ Floki Inu (FLOKI) lanceerde kort voor het weekend een nieuw ’tokenization’ platform, met een focus op real-world assets (RWA). Volgens de hoofdontwikkelaar van Floki Inu heeft de RWA-sector de potentie om binnen tien jaar uit te groeien tot een industrie ter waarde van $16 biljoen. Maar wat is RWA precies en hoe werkt het allemaal?


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Floki Inu crypto maakt grote stappen

Het nieuwe platform van Floki Inu heet TokenFi (TOKEN). Met gebruik van het platform kunnen er tokens worden gecreëerd die verbonden zijn aan talloze real-world assets, of activa uit de echte wereld.

De tokenisatie van RWA refereert naar het digitaliseren van activa uit de echte wereld als crypto. Voorbeelden zijn aandelen, grondstoffen en vastgoed. Volgens de ontwikkelaars wordt er geanticipeerd op een groei van de globale tokenisatiemarkt.

“De tokenization industrie zal tot 2030 kunnen uitgroeien tot een industrie ter waarde van $16 biljoen. Blackrock, de grootste institutionele investeerder met $10 biljoen aan assets in beheer, gelooft in de potentie van deze industrie, en noemt het ‘de volgende evolutie van de markten’.”

Aldus “B”, de hoofdontwikkelaar van Floki. Zulke getokeniseerde producten zullen het voor iedereen mogelijk maken om te investeren in producten die voorheen erg ontoegankelijk waren voor de gemiddelde investeerder.

In potentie is het mogelijk om met RWA te investeren in een portie van een vastgoedproject en kan men zelfs bitcoin mining kracht tokenizeren.

Wellicht worden RWA een van de grote nieuwe onderwerpen in de aanstaande bullrun. De toepassing die de sector biedt zijn in ieder geval zeer interessant.

Memecoins worden langzaam volwassen

Het TokenFi van Floki Inu platform lanceert op Ethereum (ETH), Arbitrum (ARB), BNB Chain, opBNB en Base. Er liggen al plannen klaar om uit te breiden naar andere netwerken.

De lancering van het RWA platform is een interessante stap voor Floki Inu. Het was tijdens de vorige bullmarkt een van de populairdere “memecoins’. Hype omtrent het nieuws hebben ervoor gezorgd dat de FLOKI koers afgelopen week met maar liefst 100% is gestegen.

Met de lancering van TokenFi lijkt Floki de reputatie van memecoin van zich af te willen schudden. Dit deed recent ook rivaal Shiba Inu (SHIB). Sinds vorig jaar timmert Shiba Inu namelijk hard aan de weg om een gevestigde naam in de crypto wereld te worden. Zo lanceerde het project al een eigen blockchain: Shibarium.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment