Financiële waakhond wil Terra (LUNA) vonnis inzetten tegen Binance

Louise de Graaf


Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, werd afgelopen juni door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd.

De enorme crypto beurs wordt door de Amerikaanse toezichthouder aangeklaagd voor onder andere marktmanipulatie, fraude en schending van de effectenwetgeving.

De rechtszaak is echter nog niet voorbij en nu eist de SEC dat de rechter in deze zaak het recente vonnis in de terra (LUNA) rechtszaak meeneemt.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Terra (LUNA) vonnis zet gevaarlijk precedent voor andere crypto

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de rechtszaak tegen Terraform Labs, het bedrijf achter het ingestorte Terra-project.

De rechter oordeelde dat cryptovaluta als LUNA, UST, wLUNA en MIR allemaal onder de Amerikaanse effectenwetgeving vallen en daarmee onder het toezicht van de SEC. Ze zouden namelijk als investeringscontracten fungeren.

We waarschuwden toen al dat dit mogelijk een zeer gevaarlijk precedent schetst voor andere crypto en we zien nu mogelijk al de gevolgen.

De SEC wil namelijk dit vonnis inzetten in de rechtszaak tegen Binance, blijkt uit nieuwe gerechtelijke documenten. De toezichthouder beschuldigt namelijk ook Binance van het aanbieden van ongeregistreerde effecten.

De SEC heeft maar liefst 61 cryptocurrencies die Binance aanbiedt als effecten bestempeld in de oorspronkelijke aanklacht. De recente uitspraak zou vooral betrekking hebben op Binance’ eigen stablecoin, BUSD.

“De analyse van de rechtbank over de zogenaamde ‘stablecoin’ UST van de Terraform-verdachten is vooral relevant voor deze rechtbank bij het beoordelen van de argumenten van de verdediging met betrekking tot de zogenaamde ‘stablecoin’ BUSD van Binance, de staking dienst, de BNB Vault en Simple Earn programma’s,” aldus het juridische document.

Binance moest al enorme boete betalen

Binance trof al een schikking in november met het Amerikaanse Ministerie van Justitie. De crypto beurs moest toen één van de grootste boetes in de geschiedenis van de financiële sector betalen: $4,3 miljard.

Ook kreeg Changpeng Zhao (CZ), de voormalig CEO van Binance, een boete en moest hij afstand doen van zijn functie. Ook deze rechtszaken zijn echter nog niet voorbij. CZ mag momenteel niet het land verlaten en moet afwachten tot de rechtszaak hervat in februari.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment