Financiële reuzen moeten langer wachten op beslissing bitcoin ETF

Louise de Graaf


Het zat er al enigszins aan te komen: wederom negatief nieuws wat betreft de komst van een bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF). Eerder deze week stelde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) al vervroegd de deadlines van ARKInvest & 21Shares en die van GlobalX uit, maar nu zijn BlackRock en andere financiële giganten aan de beurt.

Deadlines Bitcoin beursfondsen opgeschoven

Dinsdag kwam het nieuws van de financiële waakhond uit een onverwachtse hoek. De deadlines voor de pogingen van ARKInvest & 21Shares en die van GlobalX waren namelijk nog niet binnen handbereik. Normaliter maakt de SEC volop gebruik van haar tijd binnen de beoordelingsprocedure.

Nadat dit nieuws naar buiten kwam vervloog voor veel mensen de hoop op een eventuele goedkeuring van de pogingen van BlackRock en de daaropvolgende financiële reuzen. Ook werd er al aangenomen dat de SEC wederom eerder het uitstel naar buiten zal brengen.

Gisteravond deelde Bloomberg-analist James Seyffart dat de SEC uitstel heeft aangevraagd voor de pogingen van BlackRock, Bitwise, Invesco & Galaxy en Valkyrie. Als gevolg blijven er nog drie vermogensbeheerders over die op 17 oktober hun tweede deadline gepland hebben staan. Dit zijn: VanEck, Wisdomtree en Fidelity. De kans is echter groot dat deze later vandaag ook te horen krijgen dat ze langer moeten wachten op een eindoordeel.

Seyffart gaf aan dat de timing verband houdt met de verwachte ‘shutdown’ van de Amerikaanse overheid die mogelijk op 1 oktober plaats zal vinden, wat de financiële toezichthouders en andere federale instanties van het land zal ontwrichten.

Beide kamers van het Congres – het Huis van Afgevaardigden en de Senaat – zijn het niet eens geworden over verschillende financieringswetten om overheidsoperaties te financieren. Het Congres moet vóór 1 oktober 12 afzonderlijke financieringswetten voor een heel jaar goedkeuring om een sluiting te voorkomen.

Belangrijke data voor de komst van een BTC ETF

De derde deadline voor de explosie aan ETF-aanvragen geleid door BlackRock staat voor de week van 15 januari 2024 op de agenda. Dit is het laatste moment dat de SEC een definitief besluit uit kan stellen. Vervolgens zullen we uiterlijk in de week van 15 maart een uiteindelijk besluit te horen krijgen voor eenieder van deze financiële grootmachten.

ARK Invest & 21Shares zullen als eerste van iedereen een eindoordeel te horen krijgen. Voor hen staat de laatste deadline namelijk gepland voor 15 maart 2024.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment