Europees eiland zet Bitcoin stap om innovatie te bevorderen

Louise de Graaf


Madeira, een eilandengroep en autonome regio van Portugal, staat sinds vorig jaar hoog aangeschreven bij bitcoin (BTC) fanaten. Ongeveer anderhalf jaar geleden werd namelijk bekdengemaakt dat bitcoin niet onderhevig zou zijn aan belasting op persoonlijke vermogenswinst. Nu zet Madeira wederom een stap die door Bitcoiners zal worden geprezen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin zakencentrum voor innovatie

De president van de regionale regering van Madeira, Miguel Albuquerque, heeft namelijk plannen aangekondigd om een Bitcoin-zakencentrum op te richten om innovatie in de regio te bevorderen.

Het nieuws werd gisteren naar buiten gebracht op de tweede dag van ‘Bitcoin Amsterdam’, de grootste Bitcoin-conferentie in Europa. Om precies te zijn werden de plannen onthuld tijdens een informeel gesprek bij het haardvuur met de Servische prins Filip Karađorđević.

Tijdens het gesprek deelde Albuguerque zijn visie voor Madeira als een toekomstige hub voor crypto en blockchain technologie.

Volgens Albuquerque is het idee voor het Bitcoin-zakencentrum begonnen met een groep hardwerkende professionals. Hij benadrukte bovendien dat het initiatief open staat voor iedereen die wil deelnemen aan het bevorderen van Bitcoin-innovatie.

Prins Filip sprak zijn enthousiasme uit voor de omarming van Bitcoin door Madeira. Hij noemde Bitcoin ”een technologie voor de toekomst”. Ook vergeleek hij het met een ‘’open en veilig protocol, vergelijkbaar met het internet’’. Prins Filip is een groot voorstander van Bitcoin en is actief betrokken geweest bij het wereldwijd informeren van wetgevers over de voordelen van Bitcoin-adoptie.

Bitcoin belastingvoordelen

Tijdens de ‘Bitcoin 2022’ conferentie in Miami, die op 6 tot en met 9 april 2022 plaatsvond, kondigde Albuquerque aan dat Madeirenses geen vermogenswinstbelasting hoeven te betalen over hun bitcoin-investeringen. Op het podium verklaarde hij destijds zijn grootse vertrouwen in een rooskleurige toekomst voor Bitcoin.

Veel landen beschouwen bitcoin als ‘eigendom’ in plaats van ‘valuta’, wat ervoor zorgt dat investeerders vermogenswinstbelasting moeten betalen bij de verkoop ervan.

De stap van Madeira is een duidelijke boodschap dat BTC en Bitcoiners met open armen worden verwelkomt op de exotische bestemming.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment