Ethereum whale verkoopt plotseling $7 miljoen aan ETH

Louise de Graaf


Een Ethereum (ETH) whale is ontwaakt na maar liefst 3 jaar inactief te zijn geweest. De whale maakte een aanzienlijke hoeveelheid van 4.500 ETH over naar de Binance crypto exchange. Met de huidige marktwaarde komt de transactie uit op bijna $7 miljoen. 


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Ethereum whale verkoopt tokens

De whale had in juni van 2020 11.900 ETH munten gekocht tegen een gunstige prijs van $243. De transactie was in totaal $2,89 miljoen waard. Mocht deze persoon of instantie besluiten om de digitale munten te verkopen zou de winst maar liefst $15,5 miljoen bedragen. Deze whale is niet de enige die aanzienlijke hoeveelheden tokens naar exchanges heeft overgemaakt. Volgens Whale Alert is er ook nog eens bijna 22.700 ETH naar Coinbase gestuurd. 

Zulke grote bewegingen van whales roept over het algemeen speculatie en discussie op. Whales kunnen toegang hebben tot betere, meer uitgebreide informatie en analyses, en mogelijk zelfs tot insiderinformatie. Hun handelsactiviteiten kunnen dus een indicatie zijn voor bepaalde markttrends of aankomende veranderingen. Grote hoeveelheden crypto die naar exchanges worden overgebracht kunnen ook betekenen dat een grote houder van plan is om een ​​aanzienlijk deel van zijn bezit te verkopen. Dit kan verkoopdruk op de markt uitoefenen, wat de prijs kan beïnvloeden.

Staking verliest populariteit

Het gedrag van de whales zou iets te maken kunnen hebben met de teleurstellende resultaten van het netwerk. Onder andere het staking-landschap van Ethereum ziet een afname. Ondanks het bereiken van verschillende mijlpalen, zoals het drastisch verminderen van de wachttijd voor validators, toont recente data een daling van 30 miljoen aan gestakede ETH naar 27,6 miljoen ETH. Dit komt onder andere doordat na de Shapella-update op elk moment hun gestakede munten kunnen opnemen. De verandering heeft er echter ook voor gezorgd dat de populariteit van ETH staking licht is verminderd, waardoor er nu minder validators in de wachtrij staan.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment