Ethereum tikt na 2 jaar de $3.000 aan, 3 redenen voor de koersstijging

Louise de Graaf


De koers van ethereum (ETH) presteerde de afgelopen week zeer sterk. Dat leidde afgelopen nacht tot een nieuwe piek.

De ethereum koers tikte afgelopen nacht voor het eerst sinds april 2022 weer de $3.000 aan.


Crypto ontbijt: Bitcoin ETF’s leven op, Ethereum update en Bakkt crisis

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Ethereum bereikt voor het eerst in 2 jaar $3.000

Ethereum begon gisterenavond weer flink te stijgen en bereikte rond middernacht de $3.000. Iets later tikte de koers een piek van $3.030 aan. Dat is de hoogste prijs in maar liefst 22 maanden.

Verder kwam de koers echter niet afgelopen nacht en vanochtend verloor ethereum weer de grip op de $3.000. De koers maakte zojuist een forse duik en kwam zo diep uit als $2.920.

Inmiddels herstelt de koers zich naar $2.950, maar lijkt hier nu wellicht tegen wat weerstand aan te lopen. Desondanks staat ethereum vandaag 1,2% in de plus en zelfs 25% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

3 redenen voor de ethereum koersstijging

Er liggen waarschijnlijk drie redenen achter de sterke koersstijging van ethereum. De eerste is waarschijnlijk de recente stijging van bitcoin (BTC) door de lancering van de nieuwe bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s), of beursfondsen.

Een sterk stijgende bitcoin koers heeft de neiging om de rest van de markt mee te trekken. Afgelopen week presteerden veel altcoins dan ook sterker dan bitcoin zelf.

De tweede reden heeft waarschijnlijk met de eerdergenoemde ETF’s te maken. De hype omtrent de mogelijke goedkeuring van ethereum spot-ETF’s begint aan te slaan.

Een groot aantal van de vermogensbeheerders die vorige maand een bitcoin-ETF lanceerden, staan ook in de rij voor een ethereum-ETF. Volgens data van PolyMarket, gokt momenteel 47% van de markt dat in mei een ethereum-ETF wordt goedgekeurd.

Onlangs zeiden de analisten van investeringsfirma Bernstein dat zij een een kans van 50% inschatten dat in mei ethereum-ETF’s worden goedgekeurd. ETF-expert Erich Balchunas van Bloomberg schat de kans zelfs op 70% in.

De derde reden voor de koersstijging is mogelijke de volgende grote update voor het Ethereum netwerk.

Onlangs werd bekendgemaakt dat op 13 maart de volgende Ethereum update zal lanceren, genaamd ‘Dencun’. Dencun introduceert het zogeheten “proto-danksharding” dat schaling en transactiekosten op Ethereum moet verbeteren, vooral voor layer-2 netwerken.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment