Ethereum stijgt na nieuws, frauderende beurs gepakt

Louise de Graaf


Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Twee weken geleden was niet zo positief voor de crypto-markt, veel coins stonden op het punt nog veel verder te dalen. Maar afgelopen week was anders. De markt heeft een mooie stijging achter de rug door verschillende goede nieuwtjes. Ondertussen gaat het gevecht tussen overheden en marktparticipanten onvermoeid door.

Bitcoin stijgt door lagere inflatie VS

De meeste cryptocurrencies zijn afgelopen week in het groen geëindigd. Misschien wel de belangrijkste factor hierin is dat de Amerikaanse inflatie begint te verzwakken, waardoor investeerders meer bereid zijn om risico te nemen.

De markt hoopt namelijk dat de centrale banken spoedig kan stoppen met het verhogen van de rentes. Cijfers in de EU waren al enigszins hoopgevend, maar we zijn nog niet veilig blijkt uit de nieuwe video van Madelon Vos.

Ethereum beursfondsen op komst

Ethereum (ETH) was één van de grote sterspelers van afgelopen week. De koers is met ongeveer 7% gestegen, de grootste stijging sinds halverwege juni.

Naast door het macro-economische nieuws zal dit ook komen doordat verschillende bedrijven aanvragen hebben gedaan voor Ethereum-beursfondsen. Daarnaast heeft een van die grote fondsbeheerders aangekondigd 10% van de winsten te doneren aan de ontwikkeling van het netwerk.

Cryptobeurs opgedoekt na miljoenfraude

Helaas was niet al het grote nieuws positief. In Hong Kong heeft zich één van de grootste fraudezaken in de geschiedenis van de stadsstaat onttrokken.

Klanten van de crypto exchange JPEX zouden omgerekend maar liefst 170 miljoen dollar aan coins zijn verloren. Ze zouden zijn gestolen door medewerkers van het platform, dat nu zelfs zijn deuren sluit.

Oprichter Three Arrows Capital opgepakt in Singapore

Iets verder naar het zuiden was het ook al raak. Vorig jaar is het in Singapore gevestigde crypto-investeringsfonds Three Arrows Capital (3AC) failliet gegaan, waarna de oprichters een tijd spoorloos waren. Nu is de oprichter Su Zu opgepakt in Singapore. 3AC wordt beschuldigd van wanbeleid en het verstrekken van foutieve informatie aan beleidsmakers.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment